Karşıyaka’da başkan krizi derinleşiyor: Kulüp kayyuma gidebilir mi?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’in 113 yıllık köklü kulübü Karşıyaka Spor Kulübü, yönetim belirsizliği ve tesis krizleriyle tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. 29 Mayıs'taki olağan genel kurulda başkan adayı çıkmamasıyla yönetimsiz kalan yeşil-kırmızılı kulüpte, 19 Haziran’da yapılması planlanan seçimli kongre önce 26 Haziran’a ertelendi. Ancak yeni kongreye günler kala kulübü yönetecek bir başkan adayı hâlâ çıkmadı. SPONSOR BULUNAMAZSA ADAYLIK YOK Karşıyaka’da önceki dönem başkanlarından İlker Ergüllü, geçen yıl 24 Aralık’taki olağanüstü kongrede camianın talebi üzerine geçici bir listeyle aday olmuştu. Ancak Ergüllü, 29 Mayıs’taki kongrede bu kez aday olmadı. Nedeni ise Karşıyaka’nın en büyük mali yükünü oluşturan Süper Lig’deki basketbol takımına hâlâ sponsor bulunamamış olması. Ergüllü’nün, yeterli finansman sağlanamazsa tekrar aday olmayacağı netlik kazandı. KARAL'DAN NETLEŞMEYEN MESAJ Bir diğer potansiyel aday ise eski yöneticilerden Mehmet Karal. Sponsorluk görüşmeleri yapan Karal’ın, camianın önemli isimleriyle istişarelerini sürdürdüğü öğrenildi. Ancak basketbol şubesine kalıcı destek sağlanamaması nedeniyle Karal’ın da net bir karar veremediği belirtiliyor. Karal’ın, AOSB Başkanı Cenk Karace ve eski başkanlardan Mustafa Karabağlı gibi isimlerle değerlendirme toplantıları yaparak kararını hafta başında duyurması bekleniyor. GEÇİCİ YÖNETİM FORMÜLÜ MASADA Mevcut tabloda yeni bir aday çıkmazsa, kulübün kayyuma devredilme riski gündeme gelecek. Ancak bu ihtimalin önüne geçmek için son gün geçici bir yönetim listesi oluşturulması seçeneği kulislerde konuşuluyor. Daha önce de benzer yöntemlerle kulüp yönetimsiz kalmaktan son anda kurtulmuştu. TESİSLERDE ÜST ÜSTE KAYIPLAR Yönetim krizinin gölgesinde Karşıyaka’nın tesisleşme alanında da ciddi sıkıntılar yaşadığı görülüyor. Yıllardır yapımı beklenen yeni stat projesi bir türlü hayata geçirilemezken, kulüp son 10 yılda hem eski Karşıyaka İlçe Stadı’nı, hem de Yalı Tesisleri’ni kaybetti. Üstelik kısa süre önce Mavişehir’deki idari binası da Karşıyaka Belediyesi’nin kararıyla boşaltıldı. Evrak ve eşyalar geçici olarak Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’na taşındı. Altyapı için Mavişehir’de 2 yıl önce tahsis edilen ancak kullanılmayan 100 dönümlük arazinin süresi doldu. Karşıyaka yönetimi bu alanı tekrar kulübe kazandırmak için girişimlerde bulunuyor. Diğer yandan, 2015 yılında yaşanan tarihi basketbol şampiyonluğu sonrası gündeme gelen yeni salon projesi de bugüne dek somut bir aşama kaydedemedi.

Geri