A
Admin
Yönetici
Yönetici
İl Millî Eğitim Müdürü Emrullah AYDIN, sertifikayı okul müdürü Nuray ERAN TÜREDİ'ye takdim ederek çevreye duyarlı uygulamaları ve sürdürülebilirlik alanındaki kararlı çalışmaları dolayısıyla okul yöneticilerini ve öğretmenlerini tebrik etti. Okulun sıfır atık anlayışıyla çevre bilincini eğitimle bütünleştirmesinin önemli bir adım olduğunu vurgulayan İl Müdürü, bu yaklaşımın kararlılıkla sürdürülmesini temenni etti. İlimizde bu belgeyi almaya hak kazanan ilkokul olan Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu, çevre temelli eğitim anlayışı doğrultusunda birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirmiştir. Okul bünyesinde yürütülen çalışmalar arasında: · Doğa temelli öğrenme ortamlarının oluşturulması, · Kompost üretimi ve yağmur suyu hasadı gibi uygulamalı çevre etkinlikleri, · Öğrenci, öğretmen ve veli katılımıyla şekillenen organik okul bahçesi, · Çevresel sorumluluğun davranışa dönüşmesini sağlayan etkinlik dizileri yer almaktadır. Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu, doğayla bütünleşik okul kültürü ve çevresel kaynakların verimli yönetimi alanında örnek teşkil eden çalışmalarıyla uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifikaya layık görülerek önemli bir başarıya imza atmıştır. Bu başarıda emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi ve tüm paydaşlarımızı tebrik ediyor; çevreye duyarlı nesillerin yetişmesine katkı sunan değerli çalışmaların artarak devam etmesini diliyoruz.