Kanuni Hastanesi’nde Periton Diyaliz Uygulaması Başladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kanuni Hastanesi’nde Periton Diyaliz Dönemi Başladı Trabzon sağlık altyapısına önemli bir katkı sağlayacak yeni bir hizmet hayata geçti. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, böbrek yetmezliği tedavisinde kullanılan periton diyaliz uygulamasını başlattı. Hastalara alternatif bir tedavi seçeneği sunan bu yöntem, özellikle evde tedavi imkanı sağlamasıyla dikkat çekiyor. Evde Tedavi İmkanı Sunuyor Hastanenin Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Altunok, periton diyalizin hasta yaşam konforuna büyük katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi: “Periton diyalizi, hastaların günlük yaşamlarını büyük ölçüde kolaylaştıran, güvenli ve etkili bir tedavi yöntemidir. Hemodiyalize göre daha az diyet ve sıvı kısıtlaması gerektirmesi, hastalar açısından büyük avantaj sağlıyor. Trabzon’da bu hizmetin sunulmaya başlaması, böbrek hastaları için önemli bir kazanım.” Hasta Merkezli ve Konforlu Tedavi Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan Rıza Aydın ise periton diyaliz uygulamasının yalnızca Kanuni Hastanesi için değil, tüm bölge için değerli bir gelişme olduğunu vurguladı: “Hedefimiz, hasta merkezli ve erişilebilir sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak. Periton diyaliz uygulamasıyla birlikte hastalarımıza bireyselleştirilmiş ve konforlu bir tedavi süreci sunabiliyoruz. Bu hizmetin bölgemizde sunulması, sağlık altyapımızın geldiği seviyeyi de ortaya koyuyor.” Trabzon Sağlık Vizyonuna Katkı Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal da uygulamanın kente kazandırdığı değeri şu sözlerle ifade etti: “İlimizde sağlık hizmetlerinin niteliğini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemizde başlatılan periton diyaliz uygulaması, ileri düzey tedavilerin yerelde sunulabilmesi açısından kritik bir adım. Sağlık çalışanlarımızı bu katkıları için tebrik ediyorum.” Yeni uygulamayla birlikte böbrek yetmezliği tedavisi gören hastalar, artık Trabzon’da da periton diyaliz hizmetinden yararlanabilecek. Sizce sağlıkta hangi yeni uygulamalar Trabzon için öncelikli olmalı? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Geri