A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kamu işçilerini yakından ilgilendiren toplu sözleşme süreci kritik bir aşamaya geldi. Karayolları, demiryolları, enerji tesisleri, üniversiteler ve hastaneler gibi birçok kamu kurumunda görev yapan binlerce çalışan, hükümetin yeni zam teklifini bekliyor. Edinilen bilgilere göre ikinci teklif yarın açıklanacak. İLK ZAM TEKLİFİ NEYDİ? Türkiye Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), geçtiğimiz hafta ilk zam teklifini açıklamıştı. Bu kapsamda kamu işçilerine ilk 6 ay için yüzde 16, ikinci 6 ay için ise yüzde 8 zam önerilmişti. BAKAN IŞIKHAN: "SÜREÇ ADIM ADIM İLERLİYOR" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme sürecinin daha önceki yıllarda olduğu gibi adım adım ilerlediğini belirterek, ikinci teklifin de TÜHİS aracılığıyla sendikalara sunulacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, sektörel bazda yapılan görüşmelerin devam ettiğini ve şeffaf bir süreç yürütüldüğünü vurguladı. İKİNCİ ZAM TEKLİFİ 27 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK Kamu işçilerine yapılacak ikinci zam teklifi için tarih netleşti. Yetkili kurumlar tarafından yapılan açıklamaya göre, kamu işçilerine yönelik yeni zam önerisi 27 Haziran 2025 Perşembe günü duyurulacak. Teklifin içeriğiyle ilgili sendikalardan ve kamuoyundan yoğun beklenti bulunuyor. (gercekgundem.com)