A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yazının başlığı, Gaziosmanpaşalı bir kadının sözleri. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, CHP’li belediye başkanlarına yönelik ‘‘kumpas’’ta gözaltına alınıp tutuklandı ya. Bir televizyon kanalının (Halk TV’ydi galiba) muhabiri, Gaziosmanpaşalı yurttaşlara mikrofon uzatıp ‘‘Belediye başkanınız nasıl biriydi? Tutuklanmasına ne diyorsunuz?’’ diye soruyor. Herkes başkanın hizmetlerini, yardımseverliğini, hatırnaz ve sevecen oluşunu, alçak gönüllülüğünü anlatıp kendisinden övgüyle söz ediyor. Yine herkes yapılanların haksızlık, hukuksuzluk olduğunu söylüyor. Orta yaşlarda bir kadın da benzer şeyler söyledi. Özellikle esir götürür gibi iki sıra polis arasında adliyeye sevk görüntüsüne öfkeliydi, ‘‘Kalbimin içi acıdı’’ dedi. Rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan, ancak bir evi bile olmadığı için halasının evinde oturan Başkan Bahçetepe’nin ifadesindeki can alıcı sorular ve yanıtlar şöyle: Soruldu: Üzerinize kayıtlı gayrimenkul, araç ve diğer mal varlıklarınızı beyan ediniz. Cevaben: Üzerime kayıtlı 2022 yılında gerçekleşen düğünümden sonra Kırklareli Babaeski ilçesinde tarla niteliğinde taşınmazlar aldım. 2021-2022 yılında açtığım ve birikim yaptığım İş Bankası’nda bulunan borsa hesabımda yaklaşık 300.000 TL (üç yüz bin TL) param var, adıma kayıtlı İş Bankası’nda bulunan Bireysel Emeklilik hesabımda da yaklaşık 200.000 (iki yüz bin) TL kadar param vardır. Bunlar dışında üzerime kayıtlı başkaca bir varlığım yoktur. Soruldu: Üzerinize kayıtlı olmadığı halde sahibi olduğunuz ya da kullanımınızda olan gayrimenkul, araç ve diğer mal varlıklarınızı beyan ediniz. Cevaben: Üzerime kayıtlı olmadığı halde kullanımımda olan Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan aile apartmanında halamın evinde 2012 yılından bu yana ikamet etmekteyim. Bunun dışında başkası adına kayıtlı olup benim kullanımımda olan başkaca bir malvarlığı, araç vb bir şey yoktur. Soruldu: Bu zamana kadar aktif ya da pasif ayrımı olmaksızın sizin adınıza veya başkası adına kayıtlı olup da sizin kullandığınız banka hesapları ve kredi kartlarını beyan ediniz. Sizin adınıza kayıtlı olup da bir başkasının kullanmış olduğu banka hesapları ve kredi kartlarını beyan ediniz. Cevaben: Benim adıma Garanti Bankası’nda, İş Bankası’nda ve Akbank’ta hesaplarım bulunmaktadır. Bunlar dışında benim adıma kayıtlı olup başkasının kullanımında olan veya başkası adına kayıtlı olup benim kullanımımda olan bir banka hesabı yoktur. Soruldu: Üzerinize kayıtlı olan (şahıs firması, ortağı olduğunuz firma, müdürlüğünü yaptığınız firma veya gayri resmi olarak sahibi/ortağı olduğunuz) herhangi bir firma veya iş yeri var mıdır? Varsa bunları beyan ediniz. Cevaben: Üzerime kayıtlı olsun ya da olmasın ortağı olduğum, yöneticisi veya sahibi olduğum bir firma yoktur. Soruldu: Bugüne kadar adınıza düzenlenmiş herhangi bir vekâletname var mıdır? Var ise kimler tarafından sizin adınıza hangi işlemlerde kullanılmak üzere vekâletname verilmiştir? Cevaben: Adıma düzenlenen avukatlarım dışında ve belediye başkanlığının olağan işleyişinde ki temsil ve iltizam yetkileri dışında adıma düzenlenmiş herhangi bir vekaletname yoktur. Soruldu: Asağıda belirtilen konulardan maddelere ayrı ayrı olacak şekilde ifadenizi veriniz? 30.04.2025 günü Aziz İhsan Aktaş’ın Istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadesinde TEM otoyolu üzerinde bulunan benzinlik ve AVM işletmesi için elektrik hattı çekmek amacıyla kazı izni konusunda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’ndan izin istedikleri ve bu izin karşılığında sizin 300.000 Amerikan Doları’nı Özer Ayık isimli şahıstan teslim aldığınız iddiasıyla alakalı bahse konu benzinlik ve AVM’nin bulunduğu alan sizin belediyeniz sınırları içerisinde mi kalmaktadır. Cevaben: Tem otoyolu üzerinde bulunan benzinliğin belediyemizden herhangi bir talebi olmamıştır, belediyemiz sınırlar içerisinde yer alan bir benzinlik olsa da zaten yetki alanımızda olan bir konu değildir. Belediyeye başvuruyu yapan BEDAŞ’tır. 01.04.2024 tarihinde Ak Parti eski belediye başkanı Hasan Tahsin Usta meclise havalesini yapmıştır… İfadeyi okuyunca benim kalbimin içi üç kere acıdı, kanadı. Bir Bahçetepe’ye, bir de adaletin sefaletine. Bir de Bahçetepe’nin koltuğunu AKP’nin çöktüğü irade hırsızlığına, ahlak yoksunluğuna… Siz nasılsınız, ne dersiniz? Acıdı mı en derin yerinden kalbiniz? [email protected]