Kahve tutkunları dikkat: Mükemmel tadı bu yöntemle yakalayın

  • Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İngiliz kahve platformu Coffee Friend’e konuşan barista Caspar King, tuzun kahvedeki sert ve acı tatları yumuşatarak daha dengeli bir lezzet ortaya çıkardığını belirtti. King, “İnanması zor gelebilir ama espressonuza minik bir tuz eklemek mucizeler yaratabilir. Bazı insanlar acı tada daha hassas ve tuz, bu keskin aromaları yumuşatır” diyerek, tuzun kahveyi “fazla sert bulanlar” için ideal bir dokunuş olduğunu ifade etti. Lezzetin temeli çekirdekte Caspar King, kaliteli bir kahvenin sırrının kullanılan çekirdeğin kalitesi, öğütme derecesi ve demleme yöntemiyle başladığını vurguladı: “İyi kahve, spesifik içecekten çok kullanılan çekirdeğin kalitesine, öğütülme şekline ve nasıl demlendiğine bağlı. Tüm adımlar doğru yapıldığında tat farkı kendini belli eder.” Son dönemin popüler kahvesi: Flat white Popüler kahve trendlerinden de bahseden King, ‘flat white’ın son dönemlerde oldukça ilgi gördüğünü ve uzun vadede kahve menülerinde kalıcı bir yer edineceğini söyledi. Yoğun espresso tadını kremsi sütle dengeleyen bu içeceği Caspar tam yağlı sütle hazırlamayı tercih ediyor. Bitkisel sütlerdeki yükselişe de dikkat çeken King, “Yulaf, badem, hindistan cevizi ve soya sütleri artık sadece sağlık ya da diyet tercihi değil, damak zevki için de seçiliyor. Aynı zamanda soğuk içeceklere ve tatlandırıcı şuruplara olan ilgi de artıyor” ifadelerini kullandı. (Sözcü)
 
Geri
Üst