İzmirli taksiciden örnek davranış: 45 yıldır tek bir trafik cezası bile yok!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’de 45 yıldır taksi şoförlüğü yapan 65 yaşındaki Hüseyin Özden, meslek hayatı boyunca trafik kurallarına eksiksiz uyarak bir kez bile ceza almadan görev yaptı. Özden’in bu örnek tutumu, hem meslektaşları hem de İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından takdirle karşılandı. CEZASIZ GEÇEN 45 YIL Altınordu Pazar Taksi Durağı’nda çalışan Hüseyin Özden, bugüne dek hiçbir trafik cezası almadan mesleğini sürdürüyor. Trafik güvenliğine verdiği önem ve kural hassasiyetiyle dikkat çeken Özden, özellikle genç sürücülere örnek teşkil ediyor. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erkan Özkan, Özden’i durağında ziyaret ederek çiçek ve plaket takdim etti. Başkan Özkan, “İzmir gibi trafiği yoğun bir şehirde 45 yıl boyunca tek bir ceza dahi almamak olağanüstü bir başarı. Hüseyin ağabeyimiz tüm meslektaşlarımıza örnek olacak bir disiplin sergilemiştir” dedi. “NAZAR BONCUĞU TAKMADAN GİTMEYİZ” Ziyaret sırasında konuşan Başkan Özkan, “Bu davranışı sadece mesleğimiz adına değil, tüm Türkiye adına takdire şayan buluyorum. Kendisine şahsım, oda yönetim kurulumuz ve tüm meslektaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Umarım bu örnek tablo mesleğinin sonuna kadar devam eder” ifadelerini kullandı. “KURALLARA UYMAK, İNSANA SAYGIYLA BAŞLAR” Meslek yaşamında kurallara uymanın yanı sıra dış görünüşe ve kişisel disipline de özen gösterdiğini belirten Hüseyin Özden, “45 yıldır direksiyon başına bir gün bile sakal tıraşı olmadan geçmedim. Kılık kıyafet ve aracın temizliği çok önemli. Yolculara saygılı davranmak, güvenli sürüş kadar değerlidir” diye konuştu.m Özden, özellikle çocuk yolculara karşı çok dikkatli davrandığını vurgularken, genç taksi şoförlerine de “Kişisel bakımlarına, araçlarının hijyenine ve sürüş disiplinine özen göstersinler. Trafikte kurallara uymak önce insana saygıyla başlar” sözleriyle çağrıda bulundu. “ARTIK YAVAŞ YAVAŞ BIRAKMA ZAMANI” Daha önce gece saatlerinde çalıştığını, ancak yaş ilerledikçe çalışma saatlerini sabaha çektiğini belirten Özden, “Sabah 05.30 gibi başlıyorum, öğlen 13.30’da bırakıyorum. Yaşlandık artık. Zamanı geldiğinde bırakacağız. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm oda yönetimine teşekkür ederim” dedi.

Geri