A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), sanayi ve üretim alanında vizyon geliştirme misyonunu sürdürüyor. Derneğin gelenekselleşen Sanayi Konseyi buluşmasının 2025 ayağı, İzmir’in Pasaport semtinde, denize nazır bir atmosferde düzenlendi. BonVivant Pasaport’ta gerçekleşen toplantıya, sanayi dünyasından seçkin 35 temsilci katıldı. Sanayiye Yeni Yol Haritaları EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, üretimin geleceğine dair stratejik gündemler ele alındı. Açılış konuşmasında sanayinin Türkiye ekonomisi için taşıdığı öneme dikkat çeken Özhelvacı, “Bir ülkenin kalkınma öyküsü, üretim hatlarında ve inovasyona dayalı süreçlerde yazılır. Biz yalnızca bugünü değil, geleceğin rekabet koşullarını da konuşuyoruz,” ifadelerini kullandı. Çıraklık Okulu Paneli ile Genç İş Gücü Masaya Yatırıldı Buluşmanın dikkat çeken oturumlarından biri, EGİAD Sanayi ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Başkanı Murat Özbek’in moderatörlüğünde düzenlenen “Çıraklık Okulu” paneli oldu. Atik Metal’den Can Atik, Terbay’dan Selin Baysak Altan ve İnci Holding’ten Ece Elbirlik Ürkmez’in konuşmacı olarak yer aldığı panelde, genç iş gücünün sanayiye kazandırılması için somut öneriler paylaşıldı. Yapay Zekaya Eleştirel Bakış Etkinlikte, Skymod Kurucusu Oltan Dere ve İzmir Bilimpark Genel Müdürü Kayahan Dede tarafından sunulan “Sanayide Yapay Zekayı Nasıl Kullanmamalıyız?” başlıklı sunum ise katılımcılara farkındalık kazandırdı. Yapay zekânın üretim süreçlerinde nasıl yanlış veya etkisiz şekilde kullanılabileceği konusundaki değerlendirmeler dikkat çekti. İzmir Sanayisinin Geleceğine Yön Veriliyor Gün batımı eşliğinde yemekli buluşmayla sonlanan etkinlik, EGİAD’ın sadece bugünün değil yarının sanayisine yön verme hedefini pekiştirdi. Katılımcılar, sürdürülebilir üretim, teknolojik dönüşüm ve sektörel iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Bülten