İzmir’de patlayan su borusu 2 gündür onarılmıyor: Tonlarca su boşa aktı, mahalleli tepkili

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’in Karabağlar ilçesinde patlayan su borusunun iki gündür onarılmaması, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Cennetçeşme Mahallesi’nde yaşanan olayda, tazyikli su metrelerce yükselerek yola aktı. SU ŞELALE GİBİ AKTI, ÇOCUKLAR OYNADI Cennetçeşme Mahallesi 3954 Sokak’ta henüz belirlenemeyen bir nedenle su borusu patladı. Mahalle sakinleri, durumu İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğüne bildirdi. Suyun boşa akmasını önlemek için borunun üzerine tuğla koyarak geçici çözüm üretmeye çalıştı. Ancak arızanın iki gündür giderilmediği belirtildi. Mahalle sakinlerinden Sezai Öztekin (58), benzer sorunların daha önce de yaşandığını ifade ederek, “Su şelale gibi akıyor ve çocuklar suyun altında eğleniyor. Geçen gün işten geldim, sular kesikti ve duş alamadım. 2 gün banyo yapmadan işe gidip geldim” dedi. SU KAYNAKLARI YETERSİZ, KESİNTİLER YAŞANIYOR Kentte su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle düzenli su kesintileri yapıldığını söyleyen Öztekin, “İZSU’yu aradım, durumun acil olduğunu belirttim. Ancak ekipler hâlâ gelmedi. Biz bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Kendi imkânlarımızla suyu parka yönlendirerek ağaçları sulamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Mahalle sakini Tuğçe Kalender ise İZSU’ya ihbarda bulunduğunu, ancak geri dönüş yapılmadığını belirterek, “Nasıl kuraklık yaşamayalım? Yetkililer lütfen buraya gelsin ve müdahale etsin” çağrısında bulundu.

Geri