İzmir Ticaret Odası ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı arasında yeni protokol!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Ticaret Odası (İTO) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Protokol, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel tarafından ortaklık amacıyla resmiyet kazandı. Törene, iki kurumun üst düzey temsilcileri ve uzmanları da katıldı. Dezenformasyonla Mücadelede Güç Birliği Mahmut Özgener, iletişimin günümüzdeki önemine vurgu yaparak, doğru bilgiye ulaşmanın her meslek ve yaş grubundan insan için öncelikli hale geldiğini söyledi. İnternet ve sosyal medyanın bilgiye erişimi artırırken, doğruluğu şüpheli içeriklerin de çoğaldığını belirtti. “Bu yanlış bilgiler ticari hayatı da olumsuz etkiliyor” diyen Özgener, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın aktif yürüttüğü dezenformasyonla mücadele çalışmalarına destek vereceklerini açıkladı. Üyelere yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin de yapılacağını ifade etti. Türkiye İletişim Modeli ve Yerel Çalışmalar İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, Türkiye İletişim Modeli çerçevesinde yürütülen çalışmaların stratejik önemini anlattı. Devlet ve kamuoyu arasındaki iletişimi güçlendiren 360 derece iletişim anlayışının teknolojiden eğitime kadar geniş bir alanı kapsadığını belirtti. Yüksel, İzmir Bölge Müdürlüğü’nün medya, dezenformasyonla mücadele, stratejik iletişim ve davranışsal bağımlılıklar gibi konularda yerel basın, üniversiteler ve kamu kurumlarıyla iş birliklerini sürdürdüğünü vurguladı. Bu kapsamda, İzmir Ticaret Odası ile yapılacak ortak çalışmaların kentte fark yaratacağına dair memnuniyetini dile getirdi. Protokolün Kapsamı ve Getirecekleri İmzalanan protokol doğrultusunda, iki kurum dezenformasyonla mücadele konusunda ortak hareket edecek, eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri düzenleyecek. Ayrıca İzmir’e değer katacak kültürel organizasyonlar, araştırma ve teknoloji geliştirme projeleri hayata geçirilecek. Üniversite öğrencilerine yönelik staj imkanları sağlanarak gençlerin iletişim alanındaki deneyimleri artırılacak. Protokol kapsamında toplumsal farkındalığın artırılması ve bağımlılıkla mücadelede etkin çalışmalar yapılması da planlanıyor. Bülten

Geri