İzmir Enternasyonal Fuarı'nın en renkli noktası: Belediye Sokağı

A

Admin

Yönetici
Yönetici
94. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sokağı, ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri olacak. Renkli ve işlevsel tasarımıyla öne çıkan alanda, belediyenin altı temel hizmet başlığı tanıtılacak ve çeşitli etkinliklerle misafirler eğlenceli vakit geçirecek.

29.08.2025_1638ac25-cc79-413b-bddc-f93d8836b129.jpg

TEMATİK BÖLÜMLER VE ETKİNLİKLER

Sokakta oluşturulan tematik alanlar “Kültür Sanat”, “Sağlık”, “Toplumsal Hizmet”, “Çevre ve Sürdürülebilirlik”, “Afet, Acil Durum ve Güvenlik” ve “Ulaşım” başlıkları altında ziyaretçilere sunulacak. Alanda müzik dinletileri, dans performansları, tiyatro oyunları, spor etkinlikleri, eğitim atölyeleri ve bilgi yarışmaları düzenlenecek. Bu yıl dikkat çeken etkinliklerden biri “Ne kadar İzmirlisin” bilgi yarışması olacak.

KÜLTÜR SANAT VE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

“Kültür Sanat” alanında Basmane’de Yeniden Basma Atölyesi Projesi tanıtılacak. Çocuklar için seramik, heykel, çanta boyama, kolaj, kintsugi, mozaik yapımı gibi atölyeler düzenlenecek. Ayrıca “Sokakta Kültür Var” kitaplı bilgi yarışması ve İzmir’in tanıtım uygulaması Visit İzmir’in tanıtımı gerçekleştirilecek.

SAĞLIK VE EĞLENCELİ ETKİNLİKLER

“Sağlık” alanında bilgilendirme etkinlikleri, step gösterileri, köpek şovu, hediye çarkı ve Sosyal Medya Etkileşimli Oyunlar yapılacak. Katılımcılara şapka, sağlık çantası ve diş bakım seti gibi hediyeler dağıtılacak. Buz pisti tanıtımı ve sportif yetenek ölçümleri de alanda ziyaretçilerle buluşacak.

TOPLUMSAL HİZMET VE ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

“Toplumsal Hizmet” alanında Süt Kuzusu projesi, engelli çalışmaları ve eğitim destekleri tanıtılacak. Çocuklar için sanat atölyeleri, Meslek Fabrikası bilgilendirmeleri ve Kent Konseyi hakkında bilgiler sunulacak.

29.08.2025_657bee53-0aa1-49b5-99b0-a1ee071f18c4.jpg

ÇEVRE VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PROJELERİ

“Çevre ve Sürdürülebilirlik” alanında VR gözlük oyunları, tarım bilgi yarışmaları, çocuk fide dikim atölyeleri, mikro yeşillik yetiştirme, arıcılık ve pestisit bilgilendirme etkinlikleri yapılacak. Ayrıca “Kırsal Alan Strateji Belgesi ve Köy Tasarım Rehberi”, “İzmir Gıda Sistemi Belgesi” ve karbon ayak izi ölçümü gibi uygulamalara yer verilecek.

AFET, ACİL DURUM VE GÜVENLİK

Bu alanda VR gözlükle yangın söndürme simülasyonu, lazerli yangın söndürme cihazları, sismik akustik dinleme ve termal kamera gösterimleri yapılacak. Ödemiş’teki orman yangınları sonrası çocuklar tarafından gönderilen mektup ve çizimler sergilenecek. Zabıta hizmetleri ve teçhizatları da tanıtılacak.

ULAŞIM ALANI

“Ulaşım” alanında ESHOT temalı puzzle ve eşleştirme oyunları, durak tahmin etme etkinlikleri, gezici ESHOT sergisi, dinamik şarjlı elektrikli otobüs tanıtımı ve tramvaylar hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Katılımcılar, İZBAN hattı, aktarma sistemi, istasyonlar ve İZDENİZ’in çocuk etkinlikleri ile VR gözlükle araç park etme deneyimi gibi uygulamalara katılabilecek.

Geri