İzmir Büyükşehir'den 50 bin haneye temel gıda desteği başladı!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileler için 50 bin gıda destek paketinin dağıtımına başladı. Temel ihtiyaç ürünlerinin bulunduğu paketler, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlara destek olmak amacıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerince hazırlanarak teslim ediliyor. “KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAMAYAN BİR KÜLTÜRDEN GELİYORUZ” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, dağıtımı başlatılan gıda paketlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Dayanışmanın ve paylaşmanın şehri İzmir’de hepimiz, komşusu açken tok yatamayan bir kültürden geliyoruz. Hepimizin bildiği gibi hayat şartları her geçen gün zorlaşıyor. Biz büyük bir aileyiz ve zor günleri birlikte aşacağız.” SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA DEVAM EDİYOR 2025 yılı ikinci etap dağıtımı olarak planlanan gıda paketleri yaklaşık 50 bin haneye ulaştırılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sosyal yardım takip sisteminde kayıtlı ve belirlenen kriterlere uyan ailelerin kapısını tek tek çalıyor. Belediye, acil ve olağanüstü durumlarda da en hızlı şekilde taleplere yanıt vererek sosyal destek çalışmalarını sürdürüyor. Bu yılın ilk yarısında İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 40 bin ihtiyaç sahibi haneye gıda kolisi ulaştırmıştı. İkinci etapla birlikte bu sayı 90 bine yaklaşmış olacak. BAŞKAN TUGAY’DAN DAYANIŞMA VE UMUT MESAJI Başkan Tugay, destek paketleriyle ilgili notunda hemşehrilerine dayanışma mesajı gönderdi: “Sevgili hemşehrim. Öncelikle sizlere en içten selamlarımı ve dayanışma duygularımı iletiyorum. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin yanaklarından öpüyorum. Dayanışmanın ve paylaşmanın şehri İzmir’de hepimiz, komşusu açken tok yatamayan bir kültürden geliyoruz. Bu anlayışla hemşehrilerimizin kendini yalnız hissetmemesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Hepimizin bildiği gibi hayat şartları her geçen gün zorlaşıyor. Yaşam mücadelesi ve geçim sıkıntısı birçok ailemizi derinden etkiliyor. Bu gıda paketi, hizmet ve dayanışma arzumuzun bir göstergesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal desteklerimizle her zaman yanınızda olacağız. Unutmayın, biz büyük bir aileyiz ve zor günleri birlikte aşacağız. Umudu büyütüp yarınları beraber kucaklayacağız. Sizlere ve sevdiklerinize sağlık, huzur ve bereket diliyorum. Sevgi ve saygılarımla.” YARDIMLARIN SÜRECEĞİ VURGULANDI Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde şef olarak görev yapan Seydullah Güner, yardımların kesintisiz devam edeceğini belirtti: “Hayat pahalılığı karşısında ayni ve nakdi yardımlarla halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Başkan’ımız Dr. Cemil Tugay bu konularda hassas. Yardımlarımız sürecektir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız.” GIDA PAKETLERİNDE TEMEL GIDA MALZEMELERİ BULUNUYOR Gıda paketlerinde un, yağ, makarna, salça, tuz, bakliyat, şeker gibi temel gıda malzemeleri yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca sosyal destek politikasını sadece gıda paketi dağıtımıyla sınırlı tutmayıp, nakdi yardımlar, alışveriş destekleri, çocuklara ulaşım imkânları ve emeklilere yönelik çeşitli destekleri kesintisiz sürdürüyor.

Geri