İstenmeyen SMS ve aramalara son! e-Devlet ile kolay engelleme yöntemi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin istemedikleri SMS, e-posta ve sesli aramalardan korunması amacıyla e-Devlet üzerinden İletişim Yönetim Sistemi’ni (İYS) kullanıma sundu. Artık kullanıcılar, gelen ticari mesajları ve aramaları kolayca engelleyebiliyor, onaylarını yönetebiliyor.

İYS NEDİR VE NE İŞE YARAR?

İYS (Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi), hizmet sağlayıcıların pazarlama iletişimi için kullanıcıdan aldıkları onayları saklamasına ve yönetmesine olanak tanıyor. Sistem sayesinde kullanıcılar, istedikleri iletileri reddedebiliyor, şikayetlerini iletebiliyor ve tüm ileti izinlerini tek bir platformdan kontrol edebiliyor.

E Devlet

E-DEVLET ÜZERİNDEN SMS, E-POSTA VE ARAMA ENGELLEME

e-Devlet üzerinden engelleme yapmak için sisteme giriş yapıp "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi"ni aratmanız gerekiyor. Ardından "Yeni İletişim Adresi Ekle" bölümünden telefon numarası veya e-posta adresinizi ekleyip Aydınlatma Metni’ni onaylayabilirsiniz. Burada, hangi firmaların mesaj ve arama gönderebileceğini tek tek inceleyip tercihlerinizi güncelleyebilirsiniz.

İYS UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

İYS web sitesinde "Vatandaş Girişi" bölümüne tıklayarak telefon numaranızı ekleyip doğrulama kodunu girmelisiniz. Sonraki adımda çıkan Aydınlatma Metni’ni okuyup "Okudum, anladım" kutusunu işaretledikten sonra, elektronik ileti gönderecek firmaların izinlerini tek tek düzenleyebilirsiniz. Bu sayede hangi firmaların SMS, e-posta veya sesli arama gönderebileceğini kontrol altına alabilirsiniz.

TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ KAPSAMINA GİREN İLETİLER

Bu kapsamda telefon aramaları, çağrı merkezi aramaları, faks, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta ve kısa mesaj hizmetleri yer alıyor. İYS sayesinde tüm bu iletiler üzerinde tam kontrol sağlanabiliyor ve istenmeyen ileti trafiği büyük ölçüde azaltılıyor.

CNNTÜRK

Geri