İsrail saldırısı Katar’ı harekete geçirdi, bölgesel tepkiler artıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Hamas liderlerini hedef alan İsrail saldırısının ardından, rehinelerin serbest bırakılması için yürütülen ateşkes görüşmelerinin çöktüğünü belirtti. Al Sani, saldırının Gazze’deki rehineler için “tek umut kapısını” kapattığını söyledi.

Saldırıda 6 kişinin yaşamını yitirdiği, bunlardan birinin Katarlı güvenlik görevlisi olduğu bildirildi. Katar, savaştan bu yana Hamas ve ABD-İsrail arasında arabuluculuk görevi yürütüyordu. CNN’e konuşan Al Sani, “Saldırının olduğu sabah rehinelerden birinin ailesiyle görüşüyordum. Onların tek umudu bu ateşkes aracılığıyla bir çözüm bulmaktı. Netanyahu’nun yaptıklarıyla bu umudu yok ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

NETANYAHU’DAN KATAR’A GÖZDAĞI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıyı savunmaya devam ederken, Katar’a ve diğer ülkelerle ilgili sert mesajlar verdi. Netanyahu, “Teröristlere ev sahipliği yapan ülkelere sesleniyorum, ya onları sınır dışı edin ya da adalete teslim edin. Bunu yapmazsanız biz yaparız” dedi.

GAZZE’DE GÖRÜŞMELER ÇÖKTÜ

Saldırının ABD’nin yakın müttefiki olan Katar topraklarında gerçekleşmesi bölgedeki diplomatik süreçleri sekteye uğrattı ve Gazze’deki savaşı bitirmeye yönelik görüşmeleri fiilen sona erdirdi.

Hamas, saldırıda üst düzey yöneticilerinin hayatta olduğunu belirtti. Ölenler arasında Halil el-Hayye’nin oğlunun da bulunduğu beş kişinin öldüğü açıklandı.

(SÖZCÜ)

Geri