A
Admin
Yönetici
Yönetici
Törene Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Yurtsever, akademik ve idari personel, davetliler, aileler ve öğrenciler katıldı. Mezuniyet töreninde duygularını paylaşan İşletme Fakültesi birincisi Murat Yiğit Uçar, öğrencilik yıllarının ne denli hızlı geçtiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “İnanıyorum ki zamanın kıymetini bilemediğimiz bu dönem, ileride hepimizin hatıralarında yer edecek ve özlemle anılacak. Ne sınav stresi ne küslükler ne de yorgunluklar kalacak geriye. Sadece kurduğumuz dostluklar, paylaştığımız anılar ve yoldaşlıklar kalacak. Kıymetli hocalarımız; bize sadece bilgi değil, düşünce becerisi, sorgulama yetisi ve sabır kazandırdınız. Elbette bazı zamanlarda bizler de sizlere sabır aşıladık. Yorulsanız da bizleri asla boş vermediniz. Bizi sadece bir mesleğe değil, hayata hazırladınız. Bugün burada durabiliyorsak, bunun temelini sizler attınız. Hepinize sonsuz teşekkürler. Canımız ailelerimiz. Bu başarı sadece bize ait değil. Bugün burada bulunmamızda katkısı olan anne, baba, teyze, hala, abi, abla, dede, anneanne ya da bizi koşulsuz destekleyen başka bir yakınımız, sizlerin emeği çok büyük. Bu mezuniyet töreni hepimizin ortak gururu. Umarım önümüzdeki yolculuk bizlere iyi davranır ve bugünleri sadece özlemle değil, sevgiyle hatırlarız. Hepimize bir ömür boyu sürecek mutluluk diliyorum.” İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Yurtsever, konuşmasında fakülte hakkında kısa bilgiler vererek, öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür etti. Ailelerin mezuniyetteki rolüne dikkat çeken Yurtsever, “Evlatlarınızı özenle yetiştirdiniz, bizlere emanet ettiniz; bizler de onları bilgiyle donattık ve bugün vatana, millete hayırlı bireyler olarak uğurluyoruz” dedi. Prof. Dr. Hatice Yurtsever, mezun öğrencilere hitaben ise şu ifadeleri kullandı: “Bugün sadece bir diploma almıyorsunuz, aynı zamanda yaşam boyu taşıyacağınız bir kimlikle mezun oluyorsunuz. Hangi görevde olursanız olun, bu fakültenin birer elçisi olduğunuzu unutmayın. Bizim sizlere olan güvenimiz tam. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun.” Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrenciler kadar ailelerin de bu özel günün en büyük gururunu yaşadığını vurgulayarak, “Bu sevinci sizlerle birlikte paylaşmak, bizler için de son derece kıymetli” dedi. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, konuşmasında dünyanın birçok bölgesinde süregelen insani dram ve çatışmalara da değinerek, “Başta Gazze olmak üzere, Filistin’de ve dünyanın pek çok yerinde uzun süredir devam eden, artık savaş ya da zulüm kelimeleriyle dahi tarif edilemeyen acıların bir an önce son bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. İşletme Fakültesi'nin İşletme ile Ekonomi ve Finans bölümlerinden mezun olan öğrencileri iş hayatına uğurlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Rektör Kibar, öğretim üyelerine ve idari personele emekleri için teşekkür etti. Ailelere hitaben, “Evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz, biz de onları bilgiyle donatıp sizlere gurur duyacağınız bireyler olarak geri veriyoruz” diyen Rektör Kibar, ailelerin fedakârlıklarına ve desteklerine teşekkür etti. Mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Rana Kibar şu sözleri kaydetti: “Üniversite hayatı, öğrenim sürecinizin en özel dönemlerinden biriydi. Bugün bu dönemin sonuna geldiniz. Aldığınız diplomalar, bundan sonraki hayatınızda sizler için değerli birer anahtar olacak. Manisa Celal Bayar Üniversitesi mezunu olmanın haklı gururunu her zaman taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Hangi mesleği yaparsanız yapın; bir idealiniz, bir amacınız olsun. Bu yolda dürüstlükten, çalışkanlıktan, doğruluktan ve merhametten asla vazgeçmeyin. Bugün mezunlarımız olarak sizleri uğurlarken, aynı zamanda üniversitemizin bir parçası olarak ‘aramıza hoş geldiniz’ diyorum. Unutmayın, üniversitemizin kapıları sizlere her zaman açık.” Program, dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ve tüm mezunların mezuniyet belgelerini almalarının ardından kep atma ile sona erdi.