A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bugün İsrail tarafından yapılan saldırılar sonrası İran tarafından başlatılan saldırıda sivil altyapıyı hedef alan bir aşamaya ulaştı. İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun “Bu gece Siyonistler için çok zor geçecek” açıklamasının hemen sonrası Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı füzelerle vuruldu. Bölgeden edinilen ilk bilgilere göre, aldırı sonrası havalimanında şiddetli patlama sesleri duyuldu. Pist ve terminal alanlarında fiziksel hasar oluştuğu bildirildi. İsrail makamları tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak Tel Aviv hava sahasında sivil uçuşların geçici olarak askıya alındığı bilgisi sızdırıldı. İRAN BEN GURİON HAVALİMANI VURDU Bugün Tahran'da sivillerin hedef alınması sonrası bu saldırı, İran’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği misillemelerde ilk kez doğrudan bir sivil hedefin vurulması açısından kritik önem taşıyor. İsrail güvenlik çevreleri bu hamleyi, “Savaşın psikolojik cephesine yönelmiş stratejik bir adım” olarak nitelendirdi. ALMANYA'DAN YAKIT DESTEĞİ ALINDIĞI BİLDİRİLMİŞTİ Ben Gurion Havalimanı saldırısından kısa süre önce, İran tarafından İsrail’in uçak yakıt depoları hedef alınmıştı. Bu saldırı nedeniyle İsrail Hava Kuvvetleri'nin operasyonel kabiliyetinin sekteye uğradığı, Almanya’nın tanker uçaklarıyla İsrail’e destek verdiği bildirilmişti. Ayrıca, ABD’nin 300 adet Hellfire füzesi sevkiyatı yaptığı kamuoyuna yansımıştı. TAHRAN YÖNETİMİNDEN İSRAİL'E SERT MESAJ İranlı üst düzey yetkililer saldırının ardından yaptığı açıklamada, “İsrail’in kalbine dokunduk. Sırada ne olduğunu onlar da bilmiyor,” ifadeleriyle gerilimin daha da tırmanacağı sinyalini verdi.