A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kanatsız Kuşlar kitabında, büyüsü bozulan bir coğrafyada kendini yeniden var etmeye çalışan Türk ulusunun ve onun büyük önderi Mustafa Kemal’in sıra dışı öyküsünü ve Güneybatı Anadolu’nun küçük bir kasabasında Kayaköy’de, Müslüman ve Hıristiyan toplumunun yüzyıllardır barış ve huzur içinde yaşamasını, bu kasabadaki süregelen gizli karasevdalar, farklı inançlardaki iki din adamının bakış açıları, birbirine karışmış ve kaynaşmış iki toplumun ilginç karakterlerini anlatan Louis de Bernières, Fethiye Paspatur Çarşısı’ndaki imza ve söyleşi gününde soruları da cevaplandırdı. Fethiye Sahafı Cumhur Durmaz’ın destekleriyle gerçekleşen kitap imza ve söyleşi gününde kitabındaki hikayeleri bir bir anlatan İngiliz yazar Louis de Bernières Kurtuluş Savaşı çıkınca yaşanan olayları Kanatsız Kuşlar’daki destansı anlatımı ve derinden etkileyen temalarıyla geçmişimize muhteşem bir yolculuk yaptırıyor. Harika, soluk kesici, yürek yaralayıcı olduğu kadar, pırıl pırıl görkemli romanını, aşk için ödenen korkunç bedeli, politika ve savaşı bu söyleşi de büyük bir ustalıkla yeniden anlattı. İlgiyle izlenen söyleşinin ardından İngiliz yazar kitaplarını imzaladı. “Türkiye’yi Çok Seviyorum” Yazdığı kitabı ilk 2011 yılında Fethiye Kayaköy’de tanıtan 71 yaşındaki İngiliz Yazar Louis de Bernières, daha sonra defalarca tatil için Fethiye’ye geldiğini söyledi. Türkiye’yi çok sevdiğini belirten Bernières, imza günü ve söyleşiyi değerlendirip “Benim için yeterli bir kalabalık vardı. Kitap hakkında sorulan sorular güzeldi, ben de kitaplarımı imzaladım.” dedi. Türkiye’ye defalarca geldiğini anlatan Bernieres, “Türkiye’yi çok seviyorum; özellikle yemeklerini ve sıcak havasını çok hoş buluyorum. Her zaman yazıyorum ve ölene kadar da yazmaya devam edeceğim. Türkiye hakkında çok büyük hikâye fikirlerim var ama genellikle kısa yazılar yazıyorum. Daha önce yazdığım ama henüz yayımlanmamış bir kitap var; onu en kısa sürede yayımlamayı planlıyorum. Yazılarımı genellikle İngiltere’de kış mevsiminde yazıyorum çünkü hava soğuk oluyor ve daha çok evde vakit geçiriyorum. Her yıl Türkiye’ye geliyorum. Türkiye’deki değişimi ancak Yunanistan’la kıyaslayarak değerlendirebilirim. Yunanistan’a göre Türkiye’nin yemekleri daha güzel, insanları daha sevecen; fakat Yunanistan daha eğlenceli bir yer. “ifadelerinde bulundu. “Netanyahu Kafasına Göre Hareket Ediyor” İsrail’in Gazze’ye uyguladığı saldırılar ve zulüm konusunda sorduğumuz soruya İngiliz Yazar Bernieres, “İsraillileri anlıyorum, daha önce kendilerine yapılan saldırıların karşılığını vermek istediler. Ancak bunu yaparken çok abarttılar. Bu kadar insanın ölmesine gerek yoktu. Tabii ki bir noktada durmalı ama kim durduracak? Neden kimse onu durduramıyor? Aynı Putin gibi, kimseyi dinlemeden kendi kafasına göre hareket ediyor. Netanyahu ve Putin’i birinin durdurması gerekiyor.” diye konuştu. Anıları Paylaştı Fethiye Sahaf’ın Sahibi Cumhur Durmaz ise, “Yazarımız şu anda aramızda. Etkinliğimizi Paspatur Çarşısı’nda gerçekleştirdik. Hem İngiliz hem de Türk misafirlere, kitabıyla ilgili bilgiler verdi ve Kayaköy’e dair anılarını paylaştı. Sevenleri için kitaplarını imzaladı.” ifadelerini kullandı.