A
Admin
Yönetici
Yönetici
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk iddiaları çerçevesinde gözaltı ve tutuklama kararları peş peşe geldi. Aralarında görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 105 şüpheli tutuklanırken, 215 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 8 OPERASYON, 330 ŞÜPHELİ Mart ayında başlayan soruşturma sürecinde bugüne kadar toplam sekiz ayrı operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda birçok İBB yetkilisi, belediye iştirak yöneticisi, iş insanı ve CHP’li siyasetçi gözaltına alındı. 10 şüpheli ise halen firari durumda. TUTUKLU LİSTESİNDE KİMLER VAR? Soruşturma kapsamında tutuklanan isimler arasında Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, İBB Basın Yayın Daire Başkanı Taner Çetin, İSTAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökmen Togay, KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş gibi kamuoyunun yakından tanıdığı çok sayıda isim yer alıyor. ETKİN PİŞMANLIKTAN 39 TAHLİYE Soruşturmada 42 tutuklu şüpheli etkin pişmanlıktan yararlanmak üzere savcılığa ifade verdi. Bu kişilerden 39’u tahliye edildi. İfade verenler arasında iş insanları, belediye meclis üyeleri, İBB iştiraki yöneticileri ve eski CHP’li isimler de bulunuyor. GÖZALTI KARARLARI DEVAM EDİYOR İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un danışmanı olduğu iddia edilen Emrah Bağdatlı ile iş insanı Murat Gülibrahimoğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 firari şüpheli için yakalama çalışmaları sürüyor.