Hoşdere Otobüs Fabrikası 30 yaşını kutluyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Hoşdere Otobüs Fabrikası, 1995 yılında üretime başlamış ve 30 yıllık yolculuğunda Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen otobüs üretim, mühendislik ve ihracat merkezlerinden biri haline geldi. Daimler Buses'ın en büyük otobüs üretim tesisi unvanını taşıyan fabrika, bugüne kadar 88 binden fazla otobüs üretmiş ve bunlardan 67 binden fazlasını 70'ten fazla ülkeye başarılı bir şekilde ihraç ediyor. 4.500'den fazla çalışanıyla faaliyet gösteren Hoşdere Otobüs Fabrikası, Türkiye'nin ağır ticari araç endüstrisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Hoşdere Otobüs Fabrikası'nın Öncü Rolü Türkiye'nin ağır ticari araç endüstrisinin öncüsü konumundaki Mercedes-Benz Türk, 1995 yılında İstanbul Hoşdere'de faaliyete geçen otobüs fabrikasıyla yalnızca üretim değil, aynı zamanda mühendislik anlamında da önemli bir merkez haline geldi. Hoşdere Otobüs Fabrikası, Türkiye'yi dünyaya bağlayan bir üretim tesisi olma özelliğini sürdürerek Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına otobüs ihraç ediyor. Süer Sülün: "Fabrikamızın Önemi" Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Hoşdere Otobüs Fabrikası'nın Türkiye'nin ağır ticari araç endüstrisindeki dönüşüm ve gelişimine örnek olduğunu vurgulamıştır. Fabrikanın 30 yılını değerlendiren Sülün, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve insan kaynağına yapılan yatırımlarla başarının geleceğe taşınacağını belirtmiştir. Yerli üretim gücü ile küresel yetkinlikleri birleştiren fabrika, Daimler Buses dünyasında ve Türkiye'de önemli bir konuma sahiptir. 1995 yılında 180 kişiyle başlayan istihdamın 30 yılda 25 kat arttığını ve yaklaşık 10.000 kişiye doğrudan istihdam sağlandığını ifade etti. Bülent Acicbe: "Üretimdeki Gelişim" Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe ise Hoşdere Otobüs Fabrikası'nın 30. yılına ilişkin yaptığı açıklamada fabrikanın gelişim sürecine vurgu yaptı. Acicbe, 0403 modeliyle başlayan üretim serüvenlerinin bugün farklı modellerle devam ettiğini belirtti. Fabrikanın endüstri 4.0 uygulamaları, sürdürülebilirlik odaklı yatırımlar ve yüksek ihracat geliriyle Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen otobüs üretim tesislerinden biri haline geldiğini vurguladı. Üretim Sahasındaki Kadın İstihdamı Mercedes-Benz Türk, nitelikli kadın çalışanları teşvik etmek ve desteklemek adına çeşitlilik yönetimi yaklaşımını sürdürmektedir. Hoşdere Otobüs Fabrikası, üretim sahasındaki kadın çalışan sayısını önemli ölçüde artırarak sektörde öncü bir rol üstleniyor. Kadınların teknik görevlerde mesleki yeterlilik kazanmasını sağlayan programlarla fabrika, kadın istihdamını ve çeşitliliği destekliyor.

Geri