Hocaya binilecek eşek bulunamadı...

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Değerli okurlarım, daha önce burada Simav'a bağlı Yeşilköy'deki Deve Eğlencesinden bahsetmiştim. İşte o eğlencenin planlaması yapılırken, Nasrettin Hoca Karakterine bir eşek bulalım denildi. Üç beş yere soruldu... Fakat aramaların sonunda eşek bulunamadı. Yaklaşık 450 hanelik Köyde bir eşeğin bile olmaması bana çok garip geldi. Hatta kulaklarıma inanamayarak, bu durumu Muhtara bir iki defa teyit ettirdim. Ha eşek yok; öküz var mı? Tahmin edeceğiniz gibi, o da yok... Kimse kusura bakmasın... Biz bu lüks yaşama erken alıştık. Korkarım ki, ileride karşımıza çıkacak bir sıkıntıda bedelini de ağır ödeyeceğiz. Köyde yaşıyoruz... Lakin süt, yoğurt, yumurta çarşıdan geliyor. El kadar yeri traktörle sürüyor... Ondan sonrada, -"Hasat ettiklerim masraflarına bile yetmedi" diyoruz. Tamam bugün akaryakıt bulmada herhangi bir sıkıntı yok... Peki bunun yarında aynı olacağına dair bir garanti var mı? Maalesef hayır... İşte bakın... İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapattığında petrol fiyatlarında yükselme olabileceği konuşuluyor. Zaten ülkemizde akaryakıt fiyatları oldukça yüksek... Bunun üzerine fiyatların ikiye katlandığını düşünsenize... Evet işlerin kolay yapılması için, Çiftçilikle uğraşan her evde traktör olsun... Ama kara günler için, bazı evlerde öküz ve eşek beslenilmesi ihmal edilmesin... Çünkü... Yarınlarda nasıl bir manzarayla karşılaşacağımızı bilemeyiz.

Geri