A
Admin
Yönetici
Yönetici
Siirt’in Kurtalan ilçesinde yaşayan arıcı Muhammed Rahmi Mikyas, arıcılığa dair alışılmışın dışında bir yöntemle dikkat çekiyor. Yaklaşık 15 yıldır baba mesleğini sürdüren 38 yaşındaki Mikyas, kovanlarına yaklaşırken hiçbir koruyucu ekipman kullanmıyor ve arılarına çıplak eliyle dokunuyor. Bu sıra dışı yaklaşımına rağmen arılardan zarar görmeyen Mikyas, arılarla arasında güçlü bir bağ olduğunu söylüyor. Doğanın dengesi için arıların sadece bal üretmekle kalmadığını vurgulayan Mikyas, doğuştan beri arılarla iç içe büyüdüğünü ve onları çok sevdiğini ifade ediyor. Arıların sabırlı ve temiz hayvanlar olduğunu anlatan Mikyas, “Allah’ın bir mucizesidir. Bu güzel canlıları biz insanlar için yaratmıştır. Arkadaşlarım bana ‘arı adam’ der. Arılarla özel bir ilişkim var. Ustalaşınca arılar sokmazlar. Korktuğunuzda ya da zarar verdiğinizde saldırırlar. Isırıkları ise şifalıdır, bin iğneden daha iyidir. Beni hiç sokmuyorlar ama sokmasını da istiyorum” diye konuştu. Mikyas’ın arılarla kurduğu bu güven ve sevgi bağı, arıcılıkta farklı bir yaklaşımın mümkün olduğunu gözler önüne seriyor.