A
Admin
Yönetici
Yönetici
Antalya’nın Kepez ilçesinde faaliyet gösteren Kepez Vakfı, günlük 80 bin ekmek üretimiyle sadece ilçe sakinlerinin temel gıda ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal yardımlaşma alanında örnek bir belediyecilik modeli sergiliyor. Kepez Belediyesi iştiraki olan vakıf, uygun fiyatlı ve sağlıklı ürünleri vatandaşla buluştururken, elde ettiği gelirle öğrencilere burs imkânı sunuyor. Glutensiz Üretimle Çölyak Hastalarına Destek İnsan sağlığı ve gıda güvenliğini öncelik olarak benimseyen Kepez Vakfı, özellikle çölyak hastaları için glutensiz ürün üretimine büyük önem veriyor. Hijyen standartlarına uygun makinelerde, gıda mühendislerinin denetiminde yapılan üretimle güvenli tüketim imkânı sunuluyor. Günlük ortalama 1.500 adet glutensiz ekmek üreten Kepez Ekmek Fabrikası, simit, poğaça, kek ve sandviç ekmeği gibi ürünlerle çölyak hastalarının yaşam kalitesini artırıyor. Bu yönüyle fabrika, glutensiz gıda alanında bölgedeki önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor. Yöresel ve Sağlıklı Ürün Çeşitleriyle Geniş Yelpaze Kepez Ekmek, klasik beyaz ekmek üretiminin ötesine geçerek kepekli, tam buğday, siyez, çavdar, Trabzon ve Isparta ekmeği gibi yöresel çeşitlerle tüketiciye hitap ediyor. Ayrıca roll ekmek, hamburger ve tost ekmeği gibi farklı kullanım alanlarına uygun ürünler de üretim hattında yer alıyor. Tatlı ve tuzlu kuru pastalar, un kurabiyesi, galeta, yaş pasta, ekler, triliçe, tiramisu ve sütlaç gibi zengin bir ürün yelpazesi de vakfın dikkat çeken hizmetleri arasında. Ekmek Büfeleri ve Kafelerle Vatandaşa Ulaşım Üretilen ürünler Kepez genelindeki ekmek büfeleri ve Bi’dilim Fırın Kafe şubeleri aracılığıyla halka ulaştırılıyor. Böylece hem üretici hem tüketici arasında doğrudan bir bağ kurulurken, vatandaşların uygun fiyatla kaliteli ürünlere erişimi kolaylaşıyor. Bu sistem, gıda enflasyonunun yüksek seyrettiği dönemde, özellikle dar gelirli aileler için önemli bir destek sağlıyor. Gelir Sosyal Dayanışmaya Dönüşüyor Kepez Vakfı, faaliyetlerinden elde ettiği gelirle toplumsal dayanışmaya katkı sunuyor. İhtiyaç sahibi ailelere günlük ekmek desteği sağlanırken, gençlerin eğitimine de burs yoluyla destek veriliyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1000 öğrenciye burs verilmesi, sosyal belediyecilik anlayışının güçlü bir örneği olarak öne çıkıyor.