A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir hakemliği için 'Türk hakemliğinin lokomotifi' denirdi. Doğrudur, öyleydi de. Şahidim, yaşadım bir zamanlar ama. İstanbul ile Ankara musluğun başında olsa da MHK Başkan ile üyeleri oradan çıksa da. İzmir tarihi, efsane yıllar yaşadı. Şimdiki adıyla süper ligde mesela, 5 İzmirli hakemin, ekibin aynı hafta maça gittiğini gördüm, bilirim. Manisa da Denizli de Aydın da Balıkesir de Muğla da öyle. Denizli'den Ahmet İbanoğlu, Mehmet Çayan, Osman Göde, Muğla'dan Mutlu Çelik, Ahmet Yerlikaya, Zülfikar Türedi, Aydın'dan Selami Şimşek, Kazım Erçakır, Balıkesir'den Nedim Göklü. Bu kadar isim aklımda, Manisa'da ise daha fazla. Halil Erdoğan, Ertuğrul Dilek, Necmi Temizel, Yusuf Ertem, İbrahim Aksoy, Akif Uğurdur, Esat Eriş, Yunus Yıldırım ve daha niceleri. Volkan Narinç de eklendi, adını altın harflerle yazdırdı, Manisa hakemliğine. Sıra geldi gözlemciliğe ardından da MHK'ye. Yakışır, kaliteli, karakterli, düzgün bir kardeşimdir Volkan. İhtiyaç vardır, olur da. İzmirli genç kardeşim Mustafa Emre Eyisoy gibi zirvede bıraktı Narinç. Avrupa Şampiyonası'nda defalarca görev yapmış isimdir Eyisoy. Gururumuz Selçuklu Halil Umut Meler ile komşu kapısı yaptılar Avrupa'yı. Bir de Alper Ulusoy var, o da veda etti. Her kademesinde görev yaptı, süper ligin. Yardımcı hakemlik, düdük çaldı, VAR, AVAR, dördüncü hakemlik. Ne kaldı, atladığım var mı acaba? Volkan Narinç ile iki kez İzmir'den katılıp deplasman yaşamışlığımız, İstanbul ile Ankara'ya gitmişliğimiz var. Ezbere yazmıyoruz yani, yaşanmışlıklar yol gösterir. 1994'de Manisa'da başladı. Hakem olmak hakem kalabilmek kolay değildir, gökten zembille inmiyor. 5 yıl sonra 21 Mart 1999'da Kemalpaşa - Sapanca Gençlik 3.lig maçında tuttuğu bayrağı, 2025'in sonunda Sipay Bodrum AŞ - Beşiktaş maçıyla bıraktı. Süper lig ile kupalarda 20 yıl görev yaptı, 575 maça çıktı. Dile kolay, her hakeme böyle bırakmak nasip olmaz. Jübile maçı, özel maç, omuzlara alınmaya gerek yok. Zirvede, en iyi zamanında, yaygara olmadan. Teşekkürler gençler, teşekkürler Volkan, Emre ile Alper, iyi ki sizleri tanımışım. Hakemlik sayesinde, bir şekilde devam ediniz lütfen. Siz camiaya gereklisiniz. NEHİR, ELİF, ZEYNEP İLE ARDA'YA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM Habercilik böyledir işte. Bir şey yazmaya karar verirsin. Önce kafanda planlarsın, içerik değil. Yırtar atarsın, bir daha yazar, planlarsın. Gecenin köründe tekrar sayfası yapmak gibi. Gidişat, kapasite, öngörü değişir, sürekli. İlaveler, eksiltmeler yaparsın habire. Oturunca, her şey netleşir. Parmakların klavyede genel hatlarda aynı ama bambaşka bir yere götürür seni. Üç Manisalı isim, başarılı, düzgün, ahlaklı, dürüst. Belediye başkanı, hakem ile sporsever eski kapanan Tarişbanklı, medikalci. Manisa'yı güzel tanıtan isimler. Bir de Akhisarlılık var serde, o da malum Kumova'nın. Biri normal spor haberi, takdir, vefa, tatlı denmez acı hiç denmez. Hayırlısı diyelim. Diğer ikisi acı üstüne acı. Erken kayıp, çok çok erken kayıp. İki harika insan. Manisalı, Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisalı ayrıca Akhisarlı olmakla gurur duyan, Akhisar'ı apayrı yere koyan Tamer Kumova. Ferdi başkanım üye idi Fenerbahçe'ye. Takımcılık yapmazdı, bu satırların yazarı bile yeni öğrendi, vefatından sonra Fenerbahçeli olduğunu. İkisinin ortak özelliği Manisalılık dışında Fenerbahçeli olmaları. Özellikle Tamer kardeşim Akhisarspor'un zirvede oluşunu, kupaları kaldırışını, Avrupa gidişini gördü. Sonrasını da yaşadı. Sürekli düşüş, eski günleri mumla aradı. Fenerbahçe konusunda da öyle. İki takımdan da yüzü gülmedi Tamer'imin. Akhisarspor ile Fenerbahçe ile maçlarında Akhisar'ı Türkiye gururunu tutardı, içinden belli etmemeye çalışırdı. Allah gani gani rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Çok özleyeceğiz. Ahmet Piriştina başkanımın cenaze törenindeki gibi binlercesi son yolculukta, hazır bulundu. Gidemedim, sağ olsunlar Allah razı olsun. Volkan Narinç olmak üzere Manisalı hakemler, camide yerini aldı, musalla taşının başında saf tuttu. Ferdi başkanımın eşi Nurcan hanıma, evlatları Nehir, Elif ile Zeynep'e, Tamer kardeşimin eşi Kader hanıma evladı Arda'ya sabır ve başsağlığı diliyorum. Zor günler. Hakemliğe veda eden Volkan kardeşimle, eşi Özlem hanıma, evlatları Poyraz ile Ayaz'a sağlıklı huzurlu başarılı ömür diliyorum. Hayat böyle bir şey işte, ne garip şey anne. Denk geldi böyle yazdım. Bilemiyoruz, takdiri ilahi, mukadderat tamam da. Ne bileyim, işte...