Hatay’daki Orman Yangınında Zor Anlar: “Allah’ım Sen Bize Yardım Et”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Hatay Antakya’daki Orman Yangını 23 Saattir Devam Ediyor: Ekiplerin Zorlu Mücadelesi Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan orman yangınları, Hatay’ın Antakya ilçesinde de devam ediyor. Karaali Mahallesi’nde dün başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Havadan ve karadan müdahalelerin sürdüğü yangında ekipler, zorlu coğrafya ve yüksek sıcaklığa rağmen canla başla çalışıyor. Yangının 23’üncü saatinde itfaiyecilerin yaşadığı korku dolu anlar sosyal medyada geniş yankı buldu. Antakya’da Orman Alevlerle Sarıldı Karaali Mahallesi’nde başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alanı etkisi altına aldı. Yoğun rüzgar ve sıcak hava yangının kontrolünü zorlaştırırken, çok sayıda itfaiye ve orman ekibi bölgeye sevk edildi. Havadan helikopterler ve uçaklarla müdahale sürerken, karadan da ekipler alevlerle mücadele ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. “Allah’ım Sen Bize Yardım Et” Sözleriyle Duygu Dolu Anlar Yangın söndürme sırasında Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye personelinin alevlerin arasında yaşadığı zor anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir itfaiye erinin “Allah’ım sen bize yardım et” sözleri, yangının şiddetini ve ekiplerin yaşadığı zorlu koşulları gözler önüne serdi. Bu görüntüler, yangına karşı verilen mücadelenin ne denli zorlu olduğunu gösterdi. Yetkililerden Uyarı ve Güvenlik Önlemleri Yangınla mücadele yetkilileri, bölgedeki çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle rüzgarlı havalarda yangın riskinin yüksek olduğuna dikkat çeken yetkililer, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Herkesin yangına karşı duyarlı olması önem taşıyor.

Geri