A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ortadoğu'da İsrail-İran arasındaki gerilim altıncı gününde de devam ederken ABD Başkanı Donald Trump'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Trump "ABD'nin İran'a saldırıp saldırmayacağını söyleyemem. Bir hafta sonra büyük şeyler olabilir" diyerek Hameney'e bol şans diledi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray önünde yaptığı açıklama şöyle: "İran'ı vuracak mıyız söyleyemem. Beyaz Saray'a gelmelerini teklif ettim. Bu büyük bir adımdı ama atmadılar. Şu anda nolur bilmiyorum. Hava savunmalarını olduğu gibi havaya uçurduk ortadan kaldırdık. HAMANEY'İN KARARGAHININ BULUNDUĞU BÖLGE VURULDU İsrail Hayom gazetisinin iddiasına göre Tahran'a yapılan son İsrail saldırıları esnasında İran'ın dini ve fiili lideri olan Ayatollah Ali Hamaney'in sığınağının bulunduğu bölge bombalandı. ABD Başkanı Donald Trump, bugün "Hamaney ve çetesinin nerede olduğunu biliyoruz. Onları öldürmemiz son derece kolay ancak henüz bunu istemiyoruz açıklamasını yapmıştı. Bu konuda İranlı kaynaklardan henüz bir açıklama gelmedi. İsrail, öğlenden beri Tahran'daki birçok hedefe karşı yoğun hava saldırıları gerçekleştiriyor. İran'ın başkentinde her noktadan patlama sesleri duyuldu, patlamalardan sonra dumanlar yükseldi. Saldırılar süresince İran'daki hava üsleri hedef alındı. En az üç helikopter imha edildi. İsrail ayrıca Tahran'daki Kızılay binasının çevresini bombaladı. Bunun yanında uranyum zenginleştirmek kullanılan santrifujların üretim tesisleri de hedef alındı. İsrail ordusu, santrifüj üreti tesisinin büyük hasar aldığını söyledi. ABD'li Senatör Bernie Sanders, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sert çıktı.Sanders sosyal medya paylaşımında şunları ifade etti: "Netanyahu ABD Başkanı değildir. ABD'nin dış ve askeri politikasını o belirlememeli. Eğer İsrail halkı onun İran'la savaş başlatma kararını destekliyorsa bu onların işi ve onların savaşıdır. ABD'nin buna dahil olmaması gerekir"