A
Admin
Yönetici
Yönetici
Değerli okurlarım, daha önce burada Türkiye ve dünyada bir ilk olan Görme Engelli Gezgin Projemden bahsetmiştim. İşte bu projeyi faaliyete geçirebilme adına, kurumlarla görüşmelere devam ediyorum. Bu kapsamda da en son görüşmeyi AK Parti Engelli Koordinasyon Merkezi ile yaptım. Orasıda beni talep oluşturmam için AKİM'e yönlendirdi. Bende denileni aynen yaptım. Cuma öğle saatlerinde oluşturduğum talebin, akşama "sonuçlanmıştır" diye cevabı geldi. Telefonda mesajı görünce, -"Allah Allah bu ne hızdır böyle" dedim. Dün AKİM'in 444'lü numarasından öğrendiğime göre, telefonuma gelen "sonuçlanmıştır mesajı, talebin ilgili kurumlara iletilmesi imiş. Hiç kusura bakılmasın... Bir talebi ilgili yerlere iletmek demek, konuyu sonuçlandırmak demek değildir. Bu zaten olması gerekendir. Tabi bu yaşadıklarım beni 2008 yılına götürdü. Çünkü o tarihte BİMER'den görüştüğüm yetkili, bana -"Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasıyla, Başbakanlık İletişim Merkezi çok etkin bir hale geldi" demişti. Zaten bugün insanların CİMER benzeri Kuruluşlara ümit bağlamasının altında, BİMER'in etkin çalıştırılması yatıyor. Evet bugün İnsanlar İletişim Merkezlerine ümit bağlıyorlar. Ancak şu anda, bu tür Kuruluşlar bir iletim, bir yazışma merkezleri haline dönüştüler. Örneğin CİMER'e bir kurum yöneticisini şikayet ediyorsunuz... Maalesef şikayet eden kişinin ismi, şikayet edilenin önüne gidiyor. Allah aşkına söyleyin... Böyle durumlarda etkili bir denetim yapılır mı? Elbette yapılmaz... Demin dediğim gibi konu yazışma trafiğinden öteye geçmez... Son olarak, İletişim Merkezlerinin daha etkili çalıştırılması için, bir Güncelleme ihtiyacı olduğunu belirtiyorum.