A
Admin
Yönetici
Yönetici
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İzmir Şehir Hastanesi’ndeki tedavisinin tamamlanmasının ardından bugün yeniden Buca Cezaevi’ne nakledildi. Çalık’ın sevk işlemi sırasında ailesiyle görüştürülmediği öğrenildi. Mehmet Murat Çalık, Marmara Cezaevi’nden Buca Cezaevi’ne sevk edildikten sonra sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde lenfoma şüphesiyle ameliyat edilmişti. Tedavi sürecinde 21 kilo verdiği belirtilen Çalık’ın kemik iliğinden biyopsi alınmasının ardından tekrar cezaevine gönderildiği kaydedildi. Ancak yeniden kötüleşen sağlık durumu nedeniyle 18 Temmuz’da Adli Tıp Kurumu’nun talebi doğrultusunda İzmir Şehir Hastanesi’nin hematoloji servisine yatırıldı. Bu süreçte Çalık’a bir kez daha kemik iliği biyopsisi uygulandı. Hastanede tedavi gördüğü süre boyunca annesi, eşi, kardeşleri ve yakınlarının hastane önünde bekleyişini sürdürdüğü bildirildi. Bugün hastane tarafından hazırlanan rapor Adli Tıp Kurumu’na gönderildi ve aynı gün saat 17.00 civarında Mehmet Murat Çalık Buca Cezaevi’ne geri götürüldü. Ailesinin, sevk işlemi sırasında Çalık ile görüştürülmediği belirtildi. ANNESİ FENALAŞTI, HASTANEYE KALDIRILDI Sevk işlemi sırasında Mehmet Murat Çalık’ın annesi Gülümser Çalık, oğlunu görememesine tepki göstererek gözyaşları içinde açıklamalarda bulundu. Çalık, “Ben dimdik ayaktayım, oğlumun arkasındayım” ifadelerini kullandı. Gülümser Çalık, “Oğlumun suçu yok. Oğlum tertemiz, vicdanlı, namuslu bir insan. Benim oğlum bana ‘Anne üzülme. Benim vicdanım rahat’ dedi. Çünkü ben onu öyle yetiştirdim. Vatanını, milletini, bayrağını seven bir çocuk. Çalışkan, dürüst. İnceleyin. Elinizde her şey. Bakın, dosyalarını inceleyin. Gizli kapaklı bir şey yok. Kötü hissediyorum kendimi. Şu parmaklıkları kırmak istiyorum. Benim bütün vücudum sallanıyor. Kötüyüm. Ama ayaktayım. Gerekirse cezaevinin orada yatıp kalkacağım. Gitmeyeceğim bir yere” şeklinde konuştu. Bu açıklamaların ardından fenalaşan Gülümser Çalık baygınlık geçirdi. Olay yerine çağrılan ambulansın gelmediği öne sürüldü. Gülümser Çalık ve Mehmet Murat Çalık’ın ablası Yeşim Çalık, özel bir araçla hastaneye götürüldü. (Sözcü)