A
Admin
Yönetici
Yönetici
Eski milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Güneş Onar ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Manavoğlu, görüşmenin “güzel ve anlamlı” geçtiğini belirtirken, ülke gündeminin yanı sıra kişisel anıların da konuşulduğunu ifade etti. Görüşmenin ana gündemini ise Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) oluşturdu. Manavoğlu, TMK’nın mevcut yapısının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, hazırladığı kapsamlı öneri listesini yazılı olarak Cumhurbaşkanlığı’na sunduğunu açıkladı. Öneri Paketinde Ne Var? Manavoğlu’nun sunduğu önerilerde TMK’nın kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi, karar ve ödeme süreçlerinin hızlandırılması, Kapalı Maraş’ta iade sürecinin başlatılması ve tapu işlemleri için personel artırımı gibi kritik başlıklar yer aldı. Eski vekilin öneri paketinde öne çıkan bazı maddeler şöyle: Geciken TMK ödemeleri için Türkiye’nin kaynak ayırması Tapu işlemlerini hızlandırmak için ek personel istihdamı Maraş’ta küçük ölçekli iade sürecinin genişletilmesi Takas edilebilecek arazilerin gündeme alınması Rum mahkemelerine başvurup TMK’dan ödeme almayan kişilerin tespiti Rum malı olan devlet arazileri için tazminat veya kamulaştırma yöntemi Yatırımcıların, eski mal sahiplerini TMK üzerinden tazmin etmesi için teşvikler Güney’deki Türk mal sahiplerinin hak taleplerine destek Interpol ve Europol kararlarının siyasi olduğunun diplomatik olarak anlatılması “Dersime çalıştım, çözüm odaklı öneriler sundum” Manavoğlu, önerilerini sahada edindiği tecrübeler ışığında hazırladığını belirterek, “Sorumlu bir ülke evladı olarak dersime çalıştım. Arazideki gözlemlerimi katarak çözüm odaklı bir liste sundum” dedi. TMK’nın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları sonrası daha da kritik bir aktör haline geldiğine işaret eden Manavoğlu, Komisyon’un işlerliğinin artırılmasının hem bireysel mağduriyetleri azaltacağını hem de uluslararası alanda devletin pozisyonunu güçlendireceğini vurguladı.