A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Giresun Üniversitesi, Karadeniz’in eşsiz doğal güzellikleriyle çevrili kampüslerinde, yenilikçi ve nitelikli bir akademik ortam sunmayı hedefliyor. Peki, hangi kadrolar için alım yapılacak? Başvuru sürecinde hangi belgeler isteniyor? İşte tüm merak edilenler…
Başvuru için gerekli şartlar neler sorusu vatandaşların radarına girdi, Giresun Üniversitesi öğretim üyesi alımı için başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları sağlaması gerekmektedir:
Başvuru sürecinde hangi belgeler isteniyor sorusunu merak edenler için, Giresun Üniversitesi öğretim üyesi alımı için başvurular, ilanın yayımlanma tarihinden itibaren genellikle 15 gün içinde tamamlanmalıdır. 18 Ağustos 2025-2 Eylül 2025 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek süreç şu şekilde ilerlemektedir:
Neden Giresun Üniversitesi sorusunun yanıtı, Giresun Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmak, akademisyenler için birçok avantaj sunar:
Hangi Kadrolar İçin Alım Yapılacak?
- Profesör kadroları: Alanında uzman, uluslararası yayınları ve projeleri olan akademisyenler için ayrılmış kadrolar.
- Doçent kadroları: Akademik çalışmalarında belirli bir başarı düzeyine ulaşmış, yenilikçi projeler üretebilecek doçentler için.
- Doktor öğretim üyesi kadroları: Yeni nesil akademisyenler için kariyer başlangıcı niteliğinde pozisyonlar.
Başvuru İçin Gerekli Şartlar Neler?
Başvuru için gerekli şartlar neler sorusu vatandaşların radarına girdi, Giresun Üniversitesi öğretim üyesi alımı için başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları sağlaması gerekmektedir:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya yabancı uyruklu adaylar için ilgili mevzuata uygunluk.
- Doktora, doçentlik veya profesörlük unvanına sahip olmak (kadroya göre değişkenlik gösterir).
- YÖK tarafından belirlenen asgari yayın ve akademik başarı kriterlerini karşılamak.
- Başvuru yapılan alanda uzmanlaşmış olmak ve bunu belgeleyebilmek (yayınlar, projeler, sertifikalar vb.).
- Yabancı dil yeterliliği (bazı kadrolar için YÖKDİL, YDS veya eşdeğer sınavlardan geçerli puan).
Başvuru Sürecinde Hangi Belgeler İsteniyor?
Başvuru sürecinde hangi belgeler isteniyor sorusunu merak edenler için, Giresun Üniversitesi öğretim üyesi alımı için başvurular, ilanın yayımlanma tarihinden itibaren genellikle 15 gün içinde tamamlanmalıdır. 18 Ağustos 2025-2 Eylül 2025 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek süreç şu şekilde ilerlemektedir:
- Başvuru formu: Üniversitenin resmi web sitesinden temin edilecek başvuru formunun doldurulması.
- Özgeçmiş (CV): Akademik geçmiş, yayınlar, projeler ve diğer faaliyetlerin detaylı bir şekilde belirtildiği özgeçmiş.
- Diploma ve unvan belgeleri: Lisans, yüksek lisans, doktora ve varsa doçentlik/profesörlük belgelerinin onaylı kopyaları.
- Yayın listesi: SCI, SSCI, AHCI gibi indekslerde yer alan yayınlar ve diğer akademik çalışmalar.
- Yabancı dil belgesi: Gerekli kadrolar için YÖKDİL, YDS veya eşdeğer sınav sonuçları.
- Referans mektupları: Bazı kadrolar için referans mektubu istenebilir.
Neden Giresun Üniversitesi?
Neden Giresun Üniversitesi sorusunun yanıtı, Giresun Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmak, akademisyenler için birçok avantaj sunar:
- Modern kampüs olanakları: Araştırma laboratuvarları, kütüphaneler ve teknolojik altyapı.
- Doğal ve huzurlu çalışma ortamı: Karadeniz’in eşsiz doğasında, Giresun’un sakin ve huzurlu atmosferinde çalışma imkânı.
- Akademik gelişim fırsatları: Ulusal ve uluslararası projelerde yer alma, sempozyumlar ve konferanslar düzenleme şansı.
- Eğitim ve araştırma odaklı kültür: Öğrenci odaklı eğitim anlayışı ve yenilikçi araştırma projeleri.
- Kariyer imkânları: Akademik yükselme ve profesyonel gelişim için destekleyici bir ortam.