A
Admin
Yönetici
Yönetici
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kontrol planı doğrultusunda gıda işletmelerine yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki gıda kontrol ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren üretim ve satış noktalarını tek tek denetledi. Yapılan denetimlerde, tüketici sağlığını doğrudan etkileyen pek çok başlıkta inceleme yapıldı. Ürünlerden Numuneler Alındı, Hijyen Şartları İncelendi Gıda işletmelerinde gerçekleştirilen kontroller sırasında üretim ve satışa sunulan ürünlerden analiz yapılmak üzere numuneler alındı. İşletmelerin hijyen kurallarına uygunluğu titizlikle değerlendirildi. Ayrıca ürün ve malzeme saklama koşulları, çalışan personelin kişisel hijyen durumu ile birlikte kullanılan alet ve ekipmanların uygunluğu da kontrol edilen unsurlar arasında yer aldı. Güvenilir Gıda İçin Sürekli Denetim Vurgusu Denetimlere ilişkin yapılan resmi açıklamada, halk sağlığını korumak amacıyla Beyşehir ilçe sınırları içerisindeki tüm gıda işletmelerinin risk esasına dayalı olarak düzenli aralıklarla denetlendiği belirtildi. Açıklamada, güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimin sağlanması adına kontrol çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi. Vatandaşa Çağrı: 174 Alo Gıda Hattı Aktif Kullanılmalı Yetkililer, vatandaşların karşılaştıkları herhangi bir gıda güvenliği ihlalinde doğrudan Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 Alo Gıda hattını arayarak ihbarda bulunabileceklerini hatırlattı. Gıda güvenliğinin toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çekilen açıklamada, hem toplu tüketim yerlerinde hem de market, bakkal gibi satış noktalarında dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.