Gazze'de aşağılık plan! İsrail'in suçlarını gizlemek için...

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Amerikalı yazar ve Orta Doğu uzmanı Alexander Langlois, Washington’un Gazze’deki “yardım operasyonları”na dair çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Langlois’a göre, ABD’nin insani yardım söylemi, gerçekte İsrail’in savaş suçlarını aklamaya yönelik bir propaganda aracı olarak işliyor. Langlois, “Gazze İnsani Yardım Kurumu” adı altında yürütülen faaliyetlerin, İsrail’i uluslararası hesap vermekten korumayı amaçlayan bir “örtü projesi” olduğunu ileri sürdü. Biden yönetiminin yüzen liman projesini örnek gösteren Langlois, bu girişimlerin amacının gerçek yardımdan çok, Uluslararası Adalet Divanı’ndaki soykırım davası sürerken İsrail’in imajını düzeltmek olduğunu vurguladı. Yazar, Gazze'deki insani krizin, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun açık beyanlarıyla belgelenen bir “etnik temizlik ve zorunlu göç” planı kapsamında yürütüldüğünü ifade etti. Langlois, yardım dağıtım noktalarının ise medya ve uluslararası gözlemcilerden tamamen izole edilmiş askeri bölgelerde kurulduğuna dikkat çekti. “ABD’nin Gazze’yi aç bırakma politikasına verdiği örtülü destek, hem uluslararası hukuku zedeliyor hem de Washington’un küresel yalnızlığını derinleştiriyor” diyen Langlois, bu durumun uzun vadede ABD çıkarlarını da tehlikeye attığını belirtti.

Geri