Gazi Üniversitesi 91 Öğretim Üyesi Alımı Gerçekleştirecek: Başvuru İçin Hangi Belgeler İsteniyor?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bu ilan, akademik kariyer hedefleyen profesyoneller için büyük bir fırsat sunuyor. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına yapılacak atamalar, çeşitli fakülte ve bölümlerde görevlendirilecek. Peki, hangi kadrolar için alım yapılacak? Başvuru süreci ve gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar… Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı Detayları Neler? Gazi Üniversitesi öğretim üyesi alımı detayları neler sorusu vatandaşların radarına girdi, Gazi Üniversitesi, 20 Haziran 2025 tarihinde yayımlanan ilanla, 91 öğretim üyesi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Alımlar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak yapılacak. Hangi Kadrolar İçin Alım Yapılacak? Profesör: Alanında uzman, uluslararası düzeyde tanınmış akademisyenler. Doçent: Doçentlik unvanına sahip, bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan adaylar. Doktor öğretim üyesi: Doktora derecesine sahip, akademik potansiyeli yüksek genç araştırmacılar. Hangi Fakültelerde Kadro Açıldı? Hangi fakültelerde kadro açıldı sorusunun yanıtı ise, Gazi Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde (Tıp, Mühendislik, Eğitim, Fen, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık, Diş Hekimliği vb.) ve enstitülerinde kadrolar mevcut. İlan, her bölüm için özel şartları ve kontenjanları detaylı bir şekilde belirtiyor. Başvuru İçin Gerekli Şartlar Neler? Başvuru için gerekli şartlar neler sorusunun detaylarını öğrenmek isteyenlere, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi alımı için adayların aşağıdaki genel şartları sağlaması gerekiyor: Akademik unvan: İlgili kadro için gerekli unvana (profesör, doçent, doktor öğretim üyesi) sahip olmak. YÖK kriterleri: 2547 sayılı Kanun ve ilgili yönetmeliklerde belirtilen şartlara uygunluk. Bilimsel yayınlar: Ulusal ve uluslararası düzeyde hakemli dergilerde yayınlanmış makaleler, kitaplar veya projeler. Yabancı dil: Bazı kadrolar için YDS, YÖKDİL veya eşdeğer sınavlardan yeterli puan (genellikle en az 65). Alan uzmanlığı: İlan edilen kadronun gerektirdiği spesifik alanda deneyim ve yeterlilik. Özel şartlar: Her kadro için farklılık gösterebilir. Örneğin, Tıp Fakültesi için belirli bir alanda uzmanlık, Mühendislik Fakültesi için ise ilgili mühendislik dalında doktora şartı aranabilir. Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler Neler? Başvuru süreci ve gerekli belgeler neler sorusunu merak edenler için, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi alımı başvuruları, ilanın Resmi Gazete’de yayımlanmasından itibaren 14 gün içinde tamamlanmalıdır. Online başvuru imkânı olup olmadığı ilanda belirtilir. Gerekli belgeler ise şu şekilde: Başvuru dilekçesi (kadroya özel olarak hazırlanmalı). Özgeçmiş (CV) ve bilimsel yayın listesi. Diploma ve unvan belgelerinin onaylı kopyaları. Yabancı dil belgesi (YDS, YÖKDİL veya eşdeğeri). Bilimsel çalışmalar (makale, kitap, proje vb.) ve atıf listesi. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf. Başvuru Adresi: Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı Emniyet Mahallesi, Bandırma Cd. No:6/1, 06590 Yenimahalle/Ankara Neden Gazi Üniversitesi? Neden Gazi Üniversitesi sorusunun yanıtı, Gazi Üniversitesi, 1926 yılında kurulan ve Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan bir eğitim yuvasıdır. Akademisyenlere sunduğu avantajlar şunlardır: Modern kampüs: Ankara’nın merkezinde, teknolojik altyapıya sahip bir çalışma ortamı. Araştırma fırsatları: TÜBİTAK, Erasmus+ ve uluslararası projelerle desteklenen araştırma olanakları. Akademik ağ: Ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle geniş bir akademik ağ. Kariyer gelişimi: Akademik yükseltme ve teşvik programlarıyla kariyer destekleri.

Geri