A
Admin
Yönetici
Yönetici
Muğla’nın Bodrum ilçesinde solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren Türk müziğinin ünlü ismi Selçuk Alagöz tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Alagöz’ün önceki gün kalbi sekiz dakika süre ile durmuştu ve kalbinde pil ile yaşıyordu. Yanında kızı Banu, eşi Birsen ve kız kardeşi Rana Alagöz’ün bulunduğu Selçuk Alagöz’ün cenazesi İstanbul’a götürülecek. Selçuk Alagöz kimdir? 5 Ağustos 1944’te İstanbul’da doğan Selçuk Alagöz, Türk pop-rock müziğinin öncü isimlerinden biridir. Alman Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi alan sanatçı, 1964’te Hürriyet gazetesinin "Altın Mikrofon" yarışmasıyla adını duyurdu. Kız kardeşi Rana Alagöz ile birlikte kurduğu orkestra sayesinde 60’lı ve 70’li yıllarda büyük bir çıkış yakalayan Alagöz, “Kemerin Naftaları”, “Kaleden İndir Beni”, “Malabadi Köprüsü” ve “Deliyim Seviyorum” gibi unutulmaz eserlere imza attı. Türkiye’yi uluslararası festivallerde temsil eden sanatçı, kariyeri boyunca 23 adet 45’lik, 7 albüm ve 6 toplama albüm yayınladı. Ayrıca 80 dilde şarkı söyleyerek ilklere imza attı. Sanat yaşamının yanında POPSAV ve MÜYORBİR başkanlıkları gibi müzik sektöründe önemli görevler üstlenen Alagöz, Sigarayla Savaşanlar Derneği’ni de kurarak toplumsal mücadelelere öncülük etti. 2010 yılında Altın Kelebek Özel Ödülü’ne layık görülen sanatçı, aynı yıl çocukluk hayalini gerçekleştirerek “İki Kez Yaşadım” adlı otobiyografisini yayımladı.