Flaş... Abbas Irakçi, İstanbul'da konuşuyor! 'ABD, saldırının tehlikeli sonuçlardan sorumludur'

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumunda açıklamalarda bulunuyor. Ülkesindeki üç nükleer tesisin ABD tarafından vurulmasının ardından konuşan Irakçi, şu ifadeleri kullandı: "Birdenbire, aniden bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. İran İslam Cumhuriyeti, ABD'nin saldırgan askeri operasyonunu en güçlü şekilde kınamaktadır. Bu, son derece acı ve daha önce hiç görülmemiş bir ihlaldir. Bu konuda Washington’daki kanun tanımaz yönetim, tek başına bu tehlikeli sonuçlardan sorumludur. Bu saldırgan tutumun doğuracağı sonuçlardan Amerikan yönetimi sorumlu olacaktır. Bu saldırı soykırım uygulayan bir rejimle gerçekleşmiştir." "Burada UAEA ve direktörünün sorumluluğu, bizim bu savaşı destekleyen taraflarla ilgili sunduğumuz kanıtları incelemeleridir. UAEA Yönetim Kurulu acilen toplanmalı ve bu tehlike ile ilgili Amerikan saldırganlığı hakkında değerlendirme yapmalıdır. Bunlar UAEA kontrolü altında gerçekleşmiştir. Diplomasiye ihanet eden taraf Amerikan yönetimidir. Bu tür kötü durumlar yetmemiş olacak ki ABD şimdi çok daha tehlikeli bir askeri operasyona girişmiştir. Bunu söylerken Amerikan idaresinin tek ve tam kapsamlı sorumluluğu olduğunu ifade etmek istiyorum. BM şartı ve ilgili maddeleri çerçevesinde, İran kendi güvenliğini ve halkını korumak için her türlü tedbiri alacaktır."

Geri