A
Admin
Yönetici
Yönetici
Fethiye Belediyesi, Honda Türkiye, Kıvrak Motor, Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen “Honda Günleri” etkinliği, motosiklet kullanıcılarını bilinçlendirmek ve güvenli sürüş alışkanlıklarını artırmak amacıyla başladı. Çalış Yörük Müzesi önünden başlayan etkinlikte, yaklaşık 20 kilometrelik parkurda uygulamalı sürüşler ve ekipman tanıtımları yer alıyor. “Etkinlik Büyük İlgi Görüyor” Honda Kıvrak Bayisi Sahibi ve Honda motosiklet dünya satış birincisi olan iş insanı Nuri Kıvrak, “Fethiye’de motosiklet kullanıcılarının güvenli sürüş alışkanlıklarını artırmak ve koruyucu ekipman kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen eğitim programı büyük ilgi görüyor. Gençlerin ve sürücülerin bilinçlenmesi hedeflenen etkinlik, bu hafta sonu da devam edecek. Etkinlikler, sabah saat 10.00’da başlayacak. Eğitimlere katılmak isteyenler, hondamotosikletgunleri.com adresi üzerinden randevu alarak kayıt yaptırabiliyor. Eğitimler her yarım saatte bir gruplar halinde gerçekleştiriliyor. Program kapsamında katılımcılar, belirlenen güzergah üzerinde, ekipmanları eksiksiz ve trafik kurallarına tam uyum sağlayarak motosiklet kullanıyor. Katılım için tam koruyucu kıyafet ve kask zorunlu tutuluyor. Güzergahın son noktası Katrancı Kavşağı olarak belirlendi. Etkinliğin temel amacı, motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uyma bilincini artırmak, kask ve koruyucu elbise kullanımını teşvik etmek. Türkiye genelinde motosiklet kullanımı artarken, ne yazık ki ekipman kullanımı hâlâ istenen düzeyde değil. Ancak etkinliğe katılan birçok sürücü, ‘Artık ekipmansız asla yola çıkmam’ diyerek farkındalık oluşturmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi. “Motosiklet Kullanıyorsan Mutlaka Eğitim Almalısın” Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ise, “Bu gerçekten önemli bir konu. Hepimiz her gün sosyal medyada, haberlerde motosiklet kazalarını görüyoruz. Özellikle gençlerimizin bu konuda bilinçlenmesi ve mutlaka eğitim alması gerekiyor. Etkinliğin sloganlarından da anlaşılacağı üzere; ‘Kaskını kafana tak, aklın başında kalsın’ ya da ‘Kısa yol, hayatında kısalmasın’ gibi ifadelerle kask ve koruyucu ekipmanların hayati önemi vurgulanıyor. Bu amaçla düzenlenen etkinlik için bize gelip ‘Bu konuda destek olur musunuz?’ dediklerinde gerçekten heyecanlandık. Ben de çocukluğumdan bu yana motosiklet kullanan birisiyim. Şu anda iki küçük motorum var ama vakit bulup binemiyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen Honda’ya, özellikle Nuri Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Kendisi hem Fethiye’nin hem de Türkiye’nin gururu. Motosiklet satışlarında Türkiye birincisi. Ancak sadece satış değil, güvenlik kültürünü yaymak da çok önemli. Nuri Bey bu konuda büyük özveri gösteriyor ve öncülük ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikler artarak devam eder. Motosiklet kullanıyorsan mutlaka eğitim almalısın. Ben zamanında bu fırsatı bulamadım ama belki de artık ben de bu eğitimi alacağım. Eskiden bu tür programlar pek olmazdı, insanlar İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere giderek eğitim alıyordu. Biz ise internetten ya da kitaplardan okuyarak öğrenmeye çalışıyorduk. Artık Fethiye’de bu tür eğitimlerin yapılması çok değerli” şeklinde konuştu. “Farkındalık Çalışmaları Çok Önemli” Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Uysal ise, “Fethiye’de trafik sorunu büyük. İnsanlar çözüm olarak motosiklet kullanıyor ancak güvenlik boyutu ne yazık ki yetersiz kalıyor. Biz de belediye olarak bu konuda öncülük etmek istedik. Odalarımızla ve Nuri Bey’le birlikte bu farkındalık programını organize ettik. Güzel de oldu. Bu tür çalışmalarla halkımızı bilinçlendirmek, özellikle gençlerimizin daha dikkatli olmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü motosiklet kazaları ne yazık ki çok can yakıyor. Bu farkındalık programının bu sorunun önüne geçilmesinde bir nebze de olsa katkısı olmasını umuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.