Fethiye Sadece Turizmle Değil, Spor Etkinlikleriyle de Kendini Kanıtladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarından biri olan Fethiye, artık yalnızca denizi, doğası ve tarihiyle değil, spor alanında ev sahipliği yaptığı önemli organizasyonlarla da adından söz ettiriyor. Her geçen yıl artan etkinlik sayısı ve sporcu katılımıyla dikkat çeken ilçe, alternatif turizmin güçlü bir ayağı olan spor turizmi konusunda örnek gösteriliyor. Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde yalnızca okul sporları kapsamında 4 binden fazla sporcuyu ilçede ağırladıklarını belirterek, bu sürecin ilçe ekonomisine ve tanıtımına sağladığı katkıya dikkat çekti. "Tüm Kurumlarımız Spora Büyük Önem ve Destek Veriyor” Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, ilçenin yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en güzel coğrafyalarından biri olduğunu vurgulayarak, “Fethiye, yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en güzel coğrafyalarından biri olarak öne çıkıyor. Bu doğal güzellik ve coğrafi avantaj, birçok spor federasyonunun ve branşın gözde organizasyon noktalarından biri haline gelmesini sağlıyor. Son yıllarda olduğu gibi geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde de ilçemiz birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Özellikle sadece okul sporları kapsamında yaklaşık 4.000 sporcuyu Fethiye’de misafir ettik. Bu rakama sporcuların aileleri ve beraberindeki misafirler dahil değil. Yaklaşık üç gece konaklama üzerinden hesapladığımızda, bu organizasyonlar 12.000 konaklamaya denk geliyor. Bu yalnızca 2024-2025 eğitim öğretim yılı verisidir ve ilçemizin spor turizmine olan katkısını açıkça göstermektedir. Sporun, alternatif turizmin en önemli başlıklarından biri olması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlayışla, ilçemizde başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm kurumlarımız spora büyük önem ve destek veriyor” dedi. “Ulusal ve Uluslararası Organizasyonlara Ev Sahipliği Yapıyoruz” Müdür Harun Reşit Yiğit, “Her yıl düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, uluslararası yelken yarışları, kürek şampiyonaları, voleybol turnuvaları, eskrim Türkiye Şampiyonası gibi birçok branşta önemli organizasyonlar Fethiye’de gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikler yalnızca spor değil, ilçemizin tanıtımı ve turizm açısından da büyük katma değer sağlıyor” ifadelerini kullandı. “Sporcularımızın Fethiye’yi Tanıma Fırsatı Bulması Bizler İçin Ayrı Bir Gurur Kaynağı” Harun Reşit Yiğit, “Bu organizasyonların başarısı, yalnızca tek bir kurumun değil; tüm paydaşların, kurumların, yerel yönetimlerin iş birliği sayesinde mümkün olmuştur. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca ülkemizin dört bir yanından gelen çocuklarımızın ve genç sporcularımızın Fethiye’yi tanıma fırsatı bulması da bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır” diye konuştu.

Geri