Fethi Yaşar: Her zaman eşitliği savunduk

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Kadının İnsan Hakları Derneği iş birliğinde hayata geçirilen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’nın sertifika törenine katıldı. Belediye Nergis Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Başkan Yaşar’ın yanı sıra Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda üreten kadın katıldı. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları, Başkan Yaşar tarafından takdim edildi. “Değişim bir kadının kendini tanıması, haklarını bilmesi ve dayanışma içinde yürümesiyle başlar” düşüncesiyle hareket eden Yaşar, kadınların güçlenmesini desteklediklerini vurguladı. "Eşit yurttaşlıkta sorunlar yaşanıyor!" Başkan Yaşar konuşmasında, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımının önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın birçok ülkesinde eşit yurttaşlık konusunda hâlâ sorunlar yaşanıyor. Özellikle az gelişmiş ülkelerde kadınlar yalnızca ev işleriyle ilgilenen bireyler olarak görülüyor. Türkiye’de de Cumhuriyet öncesinde kadınların seçme-seçilme hakkı ve sosyal hakları yoktu. Biz sosyal demokratlar, kadın-erkek eşitliğini her zaman savunduk ve savunmaya devam edeceğiz.” Yenimahalle Belediyesi olarak bu anlayışla hizmet verdiklerini belirten Yaşar, ilçe genelinde yaygınlaştırılan kreş ve gündüz bakımevleriyle hem çocukların çağdaş eğitim almasının hem de kadınların sosyal hayata daha fazla katılımının sağlandığını ifade etti. 3 bin 650 çocuğa kreşlerde eğitim verildiğini belirten Yaşar, ailelere yönelik eğitim destekleriyle de kadınların yükünün hafifletildiğini söyledi. Ayrıca 5 bin öğrencinin ücretsiz olarak lise ve üniversite sınavlarına hazırlandığı etüt merkezlerinde, çoğunluğu kadınlardan oluşan bin 100 atanamayan öğretmenin görev yaptığını belirten Yaşar, “Kadının işini kolaylaştırmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yenimahalle, Cumhuriyetin değerleriyle yönetilmeye devam edecektir” dedi.

Geri