Ferdi Zeyrek'i onbinler uğurladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Elektrik çarpması sonucu hastaneye kaldırılan ve üç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek son yolculuğuna uğurlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törene on binlerce kişi katıldı. Binaya Zeyrek'in fotoğrafının olduğu "Yastayız" yazılı afiş asıldı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı. Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ferdi Zeyrek’in cenazesine katılma talebi reddedildi. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Desti, Zeyrek ile göreve seçildikten sonra tanıştığını belirtip, "Manisa'ya olan sevdasını burada gördüm. Her işin hesabını sorardı. Her bayramda personeli tek tek gezerdi. Son ziyaretinde, 'İyice dinlenin, ailenizle vakit geçirin, dönüşte çok çalışacağız' dedi. O bayrağı çok yukarı koydu. Biz de bundan sonra bize emanet ettiği bayrağı alıp, daha yukarı taşıyacağız" dedi. Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, “O çok inançlı bir adamdı gecesini gündüze katmadan yapacak çok işim var diyordu. 16 yaşından beri ellerimiz hiç ayrılmadı. Bana hep derdi ki Nurcan dik dur 3 tane çocuğumuz var. Ben bugün ona sözümü verdim, hep dik duracağım, onun kalbi hep bende. Sizlerden helallik istiyorum o çok inançlı bir adamdı çünkü. 3 tane yavrum var sözümü tutacağım onlara hem anne hem baba olacağım ama biliyorum ki bütün Türkiye’nin duaları bizimle” diye konuştu. Ferdi Zeyrek'in annesi tabuta sarıldığı sırada fenalaştı. Sağlık ekipleri müdahale etti. CHP Genel Başkanı Özel, göz yaşlarını tutamadığı konuşmasında, “Ferdi benden daha Manisalıdır. Aşkla bağlıydı eşine, çocuklarına ve Manisa’ya. Yunus Emre Belediye Başkan adayı olmak istiyordu. Şehzadeler’i de kazanacağız Yunus Emre’yi de dedim, ama sana büyükşehri vereceğim. Sen alırsın Manisa’yı dedim” diyerek Zeyrek’in Manisa Belediye Başkanı olmasını anlattı. Özel konuşmasına şöyle devam etti: “Bana diyordu ki ‘Yüküm ağır. Burayı, memleketi emanet ettin, gittin.’ Şimdi bizim yükümüz her şeyden ağır. Manisa’yı emanet etti, gitti. Ne yapacağız bilmiyorum. O varsa benim gözüm arkada kalmıyordu. O gidince ne yapacağız bilmiyorum. Onun kadar çok sevilmeyi hak eden bir insan daha yoktur. Konuşmaya başlayınca o kadar samimiydi ki dinleyen ağzının içine düşer. Sohbet edip de yüreğini kazanmadığı bir kişi bile yok. Kızları, ailesi hepimize emanet. Allah hepimize sabır versin.” Törenin ardından Zeyrek’in naaşı Hatuniye Camisi’ne götürüldü. Hatuniye Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Zeyrek’in naaşı Cumhuriyet Meydanı’na getirildi, cenaze namazı burada kılındı. Meydandaki on binlerce yurttaş Zeyrek’i uğurladı, naaşına karanfiller attı. Cenaze namazından sonra Zeyrek’in naaşı Şehzadeler ilçesi Çatal Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Geri