Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek yaşamını kaybetti. Acı haberi Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu duyurdu Elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’ten acı haber geldi. Zeyrek, hayatını kaybetti. Birkaç gündür elektrik çarpması sonucu hastanede tedavi olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek kurtarılamadı. Gelişmeyi Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklamasında Memişoğlu, "Yaşadığı kaza sonucu kaldırıldığı hastanede bir süredir tedavi gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" dedi. Özel: Nasıl yazılır böyle bir acı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Ferdi Zeyrek’in ardından şu cümleleri yazdı. Nasıl yazılır böyle bir acı bilmiyorum. Nasıl anlatılır bir kardeşin gidişi? En yakınımızı, en iyimizi, en çalışkanımızı yitirdik. Birlikte hayal kurduğum ve sonra o hayalleri birlikte gerçekleştirebildiğim bir dostu, aklımın ve kalbimin yarısını kaybettim. İçimde nasıl söneceğini bilmediğim bir ateş var. Yüreğim yanıyor. Hepimizin başı sağ olsun. Erdoğan’dan taziye mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeyrek’in vefatının ardından bir taziye masajı yayımladı. Erdoğan’ın mesajı şöyle: Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ferdi Zeyrek’in elim bir kaza sonucu vefat etmesinden büyük üzüntü duydum. Merhum Zeyrek’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, çalışma arkadaşlarına, Manisalı vatandaşlarımıza ve tüm CHP teşkilatına başsağlığı diliyorum. Ferdi Zeyrek kimdir? Ferdi Zeyrek, 16 Mart 1977 tarihinde Manisa'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Manisa'da tamamladıktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Zeyrek, mezun olduktan sonra kendi mimarlık ve iç tasarım şirketini kurdu. Manisa Mimarlar Odası'nda 7 yıl süreyle başkanlık görevi yürüttü. 2012-2014 yılları arasında Manisaspor yönetim kurulunda yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi'nde meclis üyeliği yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Manisa Büyükşehir Belediye başkan aday adayı oldu ancak aday olmadı. 2023 yılında CHP Manisa il başkanı oldu. 2024 yerel seçimlerinde CHP'den Manisa Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. Seçilmesiyle birlikte CHP 74 yıl sonra ilk kez bir yerel seçimde Manisa'yı kazanmış oldu.

Geri