A
Admin
Yönetici
Yönetici
Her hafta, sporun değişik branşlarından bilgilere, sporcu sağlığı ve sporcu psikolojisinden en yeni teknolojik gelişmelere kadar geniş bir yelpazede yazılarla karşınıza çıkacağım. Amacım, sporun sadece sahada değil, aynı zamanda bilim ve teknolojinin kesiştiği noktada da nasıl evrildiğini sizlerle paylaşmak. Ayrıca, sporun yapımına dair bilinmesi gereken önemli noktaları, sakatlanma önleme yollarını ve motivasyon stratejilerini de bu köşeden anlatmaya devam edeceğim. Sporun temelinde sağlıklı yaşam ve disiplin yattığını bilerek, her bir yazımda sizlere hem bilgilenme hem de ilham alma fırsatı sunmayı hedefliyorum. Bu yeni sayfada buluşmak dileğiyle, spor dolu günler dilerim! Saygılarımla, Fatih Tekke’nin Antrenörlük Kariyerindeki Yıllar (Bir İNCELEME) Fatih Tekke 9 Eylül 1977 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Trabzonspor altyapısında futbol kariyerine başlayan Tekke, kariyerinde Altay, Gaziantepspor, Zenit, Rubin Kazan, Beşiktaş, Ankaragücü ve Orduspor gibi takımlarda forma giydi. Futbolculuk Kariyerinden Antrenörlüğe Geçiş Futbolculuğu sırasında sahada gösterdiği disiplinli ve mücadeleci tavır, onun teknik direktörlük kariyerine de yansıdı. Oyunculuk döneminde edindiği tecrübeleri, taktiksel anlayışını geliştirmesinde temel bir rol oynamıştır (Kaynak: Soccerway - Fatih Tekke Profil). Futbol kariyerinde gösterdiği başarıların ardından teknik direktör olarak görevine devam eden Fatih Tekke önemli başarılara imza attı. Yaklaşık 10 yıldır çeşitli kulüplerde teknik direktörlük yaparak futbol felsefesini ve yönetim tarzını geliştirmeye devam etmektedir. Bu süreç, onun kariyer gelişiminde önemli dönüm noktaları ve tecrübe kazanma fırsatları sunmuştur. Antrenörlükteki Dönemsel Gelişim İlk teknik direktörlük deneyimini farklı kulüplerde edinen Tekke, özellikle genç oyuncuların gelişimine önem vererek, sürdürülebilir ve öğrenci odaklı yönetim biçimi benimsedi. Bu yaklaşım, onu çeşitli kulüpler arasında tanınan bir figür haline getirdi. Farklı Kulüplerdeki Başarı ve Öğrenim Süreci Son 10 yılda değişik futbol kulüplerinde görev yapan Tekke, takımlarına stratejik ve psikolojik disiplin kazandırma konusunda kendisini geliştirdi. Her kulüpte farklı yönetim anlayışlarıyla çalışmak, onun adaptasyon becerilerini arttırmış ve taktiksel çeşitlilik kazanmasını sağlamıştır. Fatih Tekke'nin çalıştırdığı takımlar: -Türkiye A2 (Yardımcı Antrenör) -Kayseri Erciyesspor -Boluspor -Manisaspor -Denizlispor -İstanbulspor -Bursaspor -Denizlispor -Alanyaspor FATİH TEKKE İSTATİSTİKLERİ Teknik Direktörlük kariyeri boyunca genellikle 4-2-3-1 dizilişini tercih eden Fatih Tekke, istatistikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Trabzonspor’a gelmeden önce Alanyaspor’da teknik direktör olarak görev yapan 47 yaşındaki çalıştırıcı, 2020 yılında İstanbulspor’da 1,54’lük puan ortalaması yapmıştı. Fatih Tekke, Trabzonspor’da ise kariyer rekoru kırdı. Tekke, Bordo-Mavili ekipte 14 maçlık periyotta 1,79’luk puan ortalaması yakaladı. Zorluklar ve Fırsatlar Bu süreçte karşılaştığı en büyük zorluklar, kulüp kaynaklarındaki kısıtlamalar ve yüksek beklentiler olmuştur. Ancak, her detaydan öğretim çıkararak, takımlarını yeniden yapılandırma ve genç oyunculara fırsat sunma konusunda önemli adımlar atmıştır. Fatih Tekke’nin antrenörlük kariyeri, çeşitli deneyimler ve sürekli gelişim odaklı bir yolculuk olmuştur. Çeşitli takımlarda kazandığı tecrübeler, onun futbol anlayışını ve yönetim tarzını şekillendirmiştir. Gelecekteki kulüp çalışmalarıyla ilgili daha yüksek başarılar elde etmesi beklenmektedir. Fatih Tekke, Trabzon’un evladıdır, Trabzon ve özellikle Trabzonspor onun yuvasıdır. Şehrimiz ve yöremiz insanının futbol sevgisi ve bilgisi yüksek düzeydedir. İnsanımızın sürekli başarı düşünen zihinsel yapısı ile aceleci, tezcanlı, sabırsız kendi çocuklarına karşı daha az hoşgörülü olma ve onların hemen başarılı olması isteğinden kaynaklanan yöresel özellikleri kendi çocuklarımıza karşı acımasız olma durumunu ortaya çıkarmaktadır. Bir futbol takımının her maçta galip gelmesi, sürekli başarılı olması bilimsel gerçeklere uygun değildir. Her takım başarılı olmak için bir Teknik Direktörle anlaşır ve transfer yapar. Ve her maçını kazanmak için oynar. Trabzonlu olmayan ve yabancı Teknik Direktörlere karşı gösterilen sabır, esneklik, anlayış ve hoşgörü kendi evlatlarımıza daha az gösterilmekte veya hiç gösterilmemektedir. Yukarıda söz ettiğim nedenlerden dolayı Fatih TEKKE hocamıza sabredelim, esnek davranalım, hoşgörülü ve anlayışlı olalım. Çünkü hiçbir hoca sahaya yenilmek için çıkmaz. HELE BU TRABZONLU OLUNCA! Kaynaklar: Soccerway - Fatih Tekke Profil: Türkiye Futbol Federasyonu Resmi Sitesi Kulüp resmi web siteleri ve basın açıklamaları Spor haberleri ve analiz makaleleri (örneğin, Fanatik, TRT Spor)