Evini yıkmadı, 10 katlı piramit yaptı: Şimdi turistler akın ediyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Çin’in Guizhou eyaletinde yıllar önce başlatılan turistik tesis projesi, küçük bir köyün kaderini tamamen değiştirdi. Evler birer birer yıkılırken, 42 yaşındaki Chen Tianming direnmeyi tercih etti. Ailesinden kalan mütevazı evini terk etmeyi reddeden Chen’in inşa ettiği sıra dışı yapı, bugün hem direnişin hem de azmin sembolü haline geldi. Köy Boşaltıldı, O Gitmedi 2018 yılında bölgeye gelen ekipler, büyük bir turizm projesi kapsamında köydeki tüm yapıları yıkmaya başladı. Ancak Chen Tianming, 1980'lerde dedesinin inşa ettiği evini bırakmak istemedi. Geceleri evinin başında nöbet tutarak, olası bir yıkıma karşı sürekli tetikteydi. Proje bir süre sonra iptal edildi, ama Chen’in kararlılığı devam etti. Küçük Ev, Dev Yapıya Dönüştü Başta sadece tamiratla başlayan süreç, zamanla yaratıcı bir inşa tutkusuna dönüştü. Chen’in taş temelli bungalov evi, yıllar içinde üst üste eklenen katlarla 10 katlı bir yapıya evrildi. Her yeni kat, onun kendi elleriyle kurduğu bir hayalin parçasıydı. Rüzgarda sallanan bölümler, halat ve çelik kablolarla desteklenerek ayakta tutuluyor. Görüntüsü ise adeta bir animasyon filminden fırlamış gibi. Yetkililer Kaçak Dedi, O Direndi 2023 yılının Ağustos ayında yerel yetkililer, yapının yasal olmadığına hükmederek Chen'e beş gün içinde evi yıkması için tebligat gönderdi. Sadece ilk katın kalmasına izin verilecekti. Ancak Chen, bu kararı yargıya taşıdı. Şu ana kadar açtığı davaların çoğunu kaybetse de geri adım atmadı. "Eğer artık burada turizm yapılmayacaksa, evimin de yıkılmasına gerek yok," diyerek mücadelesini sürdürüyor. Direniş Simgesi Turist Cazibesine Dönüştü Chen’in inatla ayakta tuttuğu bu yapı, bugün turistlerin ilgisini çeken bir nokta haline geldi. Sosyal medyada “Çin’in en garip evi” olarak tanımlanan bina, geceleri fenerlerle aydınlatılıyor ve bir masal evini andırıyor. Ziyaretçiler, evin önünde fotoğraf çekilmek için sıraya giriyor. Yerel halktan bazıları da bu ilginç yapının, köyün yeni simgesi olabileceğini savunuyor. Chen ise gelen turistleri güler yüzle karşılıyor ve “Çocukken herkes kendi elleriyle bir ev yapmak ister ama çoğu bunu başaramaz. Ben hem hayal ettim hem de inşa ettim,” diyerek hikâyesinin arkasındaki motivasyonu dile getiriyor. (Sözcü)

Geri