Evcil kediye şiddet: Sabıkalı boyacıya dava açıldı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Başakşehir’de bir sitede yaşanan ve kamuoyunda büyük tepki çeken olayla ilgili yürütülen soruşturmayı tamamladı. Savcılık, boyacı olarak görev yapan Burak Alan hakkında, Serpil Daşçı Pilavcı’ya ait “Cezve” isimli kediyi darp ederek öldürdüğü gerekçesiyle dava açtı.

OLAY 1 AĞUSTOS’TA MEYDANA GELDİ

Olay, bir sitede 1 Ağustos 2025 tarihinde yaşandı. Tadilat için sitede çalışan Burak Alan’ın, site sakinine ait “Cezve” adlı evcil kediyi ağır şekilde darp ederek öldürdüğü belirlendi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Alan’ın kediyi tekmelediği açıkça tespit edildi.

SANIK GÖZALTINA ALINDI

Olayın güvenlik kamerasına yansımasının ardından Burak Alan gözaltına alındı. Savcılığa verdiği ifadesinde, yaklaşık 10 gündür aynı sitede çalıştığını belirten Alan, olay günü dışarı çıktığında daha önce sevdiğini iddia ettiği kediyi gördüğünü, onu kucağına almak isterken kedinin saldırdığını öne sürdü. Alan ifadesinde şu açıklamalarda bulundu: "Refleksle kediyi fırlattım, sonrasında ise sinirlenerek tekmeledim. O an kediyi can düşmanı gibi gördüm. Ne yaptığımın farkında değildim."

‘KASTEN CAN ALMA’ SUÇLAMASI YÖNELTİLDİ

Savcılık, olayla ilgili olarak elde edilen kamera kayıtları, tanık beyanları ve şüpheli ifadesi doğrultusunda Burak Alan hakkında “bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme” suçlamasıyla kamu davası açılmasına karar verdi.

SANIK SABIKALI ÇIKTI

Hazırlanan iddianamede, Burak Alan’ın geçmişte sabıkasının bulunduğu bilgisine de yer verildi. Bu durum göz önüne alınarak, sanık hakkında cezanın mükerrirlere özgü infaz edilmesi ve bazı haklardan yoksun bırakılması talep edildi.

YARGILAMA TUTUKLU OLARAK YAPILACAK

Edinilen bilgilere göre, Burak Alan halen tutuklu bulunuyor. Sanığın, 6 Ekim 2025 tarihinde Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkması bekleniyor. Savcılık, yargılamanın tutuklu olarak devam etmesini istiyor.

EMSAL OLMASI TALEP EDİLİYOR

Cezve’nin sahibi Serpil Daşçı Pilavcı’nın avukatı Hafize Hilal Koçak, davaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sanık hala tutuklu, yargılamasının tamamen tutuklu yapılmasını bekliyoruz. Dileğimiz öncelikle bu davada sanığın en üst hadden, tek bir gün dahi indirim almadan cezalandırılması ancak elbette cezaların en üst haddi dahi o kadar düşük ki, caydırıcı sonuç doğurmuyor. Bu sebeple Cezve’nin emsal olmasını diliyor, Eros’ta duyulmayan cezaların artırılması talebimizi yineliyoruz."

Gerçek Gündem

Geri