Eskişehirli öğrencilere Çin'de burslu eğitim fırsatı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Eskişehir Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çin’deki Şiyan Teknik Üniversitesi arasında öğrenci değişimi ve burslu eğitim imkânı sağlayan önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreni, Ankara’daki Çin-Türk Kültür Derneği’nde gerçekleştirildi. Protokole, Şiyan Üniversitesi adına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Guangrui Wen ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına Okul Müdürü Dr. S. Sırrı Kabadayı imza attı. Bu anlaşma kapsamında, Eskişehir’den mezun olan başarılı öğrencilerin, kendi alanlarında Şiyan Teknik Üniversitesi’nde burslu lisans eğitimi alabileceği açıklandı. "Geleceğe Açılan Uluslararası Bir Kapı" Okul Müdürü Dr. Sırrı Kabadayı yaptığı açıklamada, 1894 yılında kurulan Şiyan Teknik Üniversitesi’nin mühendislik, tıp, ekonomi, idari bilimler, hukuk, felsefe, eğitim ve sanat gibi birçok fakülteye sahip olduğunu belirtti. Yaklaşık 60 bin öğrencinin öğrenim gördüğü üniversiteyle yapılan iş birliğinin, öğrencilerin kariyer yolculuklarında büyük bir adım olduğunu vurgulayan Kabadayı, "Bu protokol sadece öğrencilerimiz için değil, aynı zamanda ülkemiz ile Çin arasında bilim, teknoloji ve kültür alanlarında kurulacak yeni köprülerin temelidir" dedi. Yapılan anlaşmanın ardından okulun girişine “Kardeş Okul” tabelası asılırken, öğretmenler, öğrenciler ve veliler bu gelişmeyi büyük bir sevinçle karşıladı. Müdür Kabadayı ayrıca, önümüzdeki günlerde Şiyan Teknik Üniversitesi yetkililerinin Eskişehir’e gelerek öğrencilere ve velilere yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

Geri