Eskişehir’de Katı Atık Tartışması: “Kanunun Uygulama Alanı Okullar Olamaz“

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
MEB ödeyin diyor ama ödenek ayırmıyor Alkan, Eskişehir’de 2872 sayılı Çevre Kanunu üzerinden yapılan tartışmaların okullar üzerinden yürütülmesini eleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği yazıyla katı atık bedellerinin okullar tarafından ödenmesini istediğini hatırlatan Alkan, “Her ne kadar Bakanlık gönderdiği yazıda ‘vergiyi ödeyin’ dese de sorun parasal kaynağın olmayışıdır. Okul idareleri bu paraları kimden isteyecektir? Tabii ki velilerden... Zaten okulların bütün parasal yükünü çeken velilere bir kalem daha yüklenecektir. Kamusal eğitim veren okullar üzerinden bu tartışma doğru değildir” dedi. Kanunun uygulama alanı okullar olamaz Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alınan kararın okulları zor durumda bırakacağını vurgulayan Alkan, “Geleceğimiz olan çocukları yetiştirilen eğitim kurumlarına bu yükü yüklemek ne kadar doğrudur? Siyaset kurumunun ve belediyeler Eskişehir eğitim ortamını yıpratan bu tartışmaya son noktayı koymalıdır. Bu kanunun uygulama alanı okullar olamaz. Kanunun zaten 2026 yılına kadar hükümet tarafından uygulama açısında durdurulmuştur. Bütün kesimlerin kamusal ve parasız eğitim konusunda aynı hassasiyeti göstermesi gereklidir” ifadelerini kullandı. Kayıt paralarına da itiraz edecek misiniz? Katı atık vergisi tartışmasının kamusal ve parasız eğitimi yeniden gündeme taşıdığını ifade eden Alkan, şunları kaydetti: “Bu tartışmanın tarafı olan sendika ve partiler okulların ödenekleri konusunda da aynı haysiyeti göstermedikleri de ortadadır. Ağustos ayında okul kayıtları başladığında, toplanan kayıt paralarına da yüksek sesle itiraz edecekler mi?”

Geri