A
Admin
Yönetici
Yönetici
Hatipoğlu, “Stadyumumuzun yeni ismi, Eskişehir’in yetiştirdiği kıymetli aydınlardan biri olan, Eskişehirspor ve Millî Takımımızın efsane futbolcusu, akademisyen kimliğiyle tüm yaşamını kentimize adamış değerli hemşehrimiz Prof. Dr. Fethi Heper’in ismiyle taçlandırılmıştır. Bu anlamlı kararın şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, Prof. Dr. Fethi Heper’i sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi. HATİPOĞLU'NDAN KURTULUŞ REÇETESİ AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehirspor’un kurtuluş reçetesini yazdı, 2 önemli noktaya dikkat çekti. Eskişehirspor’un kurtulması için şirketleşmenin elzem olduğunu aktaran Hatipoğlu, “Bu şirketleşme işi muhakkak yapılmalı. Bu konuda hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem diğer partiler, belediye başkanlarımızla hepsiyle mutabıkız. Ancak buna bir adım atmamız lazım. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımız anlattı. 4 tane önceliğimiz vardı. Son ikisini hallettik, şampiyonluğu ama ilk ikisini halledemedik. Başarı bundan sonra verimlilik ve kurumsallıkta yatıyor. İster kulüp olun, ister belediye olun, ister şirket olun kurumsallık ve verimlilik olmadan başarının gelmesi bundan sonra mümkün değil. İnşallah şirketleşme konusunda konuşuyoruz ama bunu somut bir noktaya çevirmemiz lazım. Benim somut önerim şudur. Belli bir şekilde bu şirketin hisselerini belirli bir fiyatla belirlemek, önce değerlemek. Bunun da başlangıç olarak 300 milyon lira gibi bir rakam olabileceğini düşünüyorum kafamda. Bu 300 milyon TL’yi 100’e böldüğümüz zaman 3 milyon lira bir hisse eder. Tabii ki burada bu hisselerin yarın bir gün, başkalarının eline geçemeyeceği, bu hisselerin çoğunluğunu alıp da kendi başına Eskişehirspor’a sahip olamayacak bir hukuksal yapıyı kurabiliriz. Prensip olarak başlangıçta bismillah dediğimiz zaman şirketi kuracağız, 300 milyonu kasaya koyacağız. Bir yönetim kurulu oluşturulacak, namuslu, dürüst, Eskişehir aşığı, Eskişehirspor sevdalısı bir yönetim kurulu bu işi götürecek. Onun dışında bu 300 milyon bizim mevcut borçlarımızın kapatılması noktasında belki yeterli olabilir” diye konuştu. ‘ESKİŞEHİRSPOR’A BİN DAİRE KAZANDIRABİLİRİZ’ Eskişehirspor’un Süper Lig’e çıkması için de sermayeye ihtiyaç olduğunu aktaran Milletvekili Hatipoğlu, “Bu noktada Eskişehir’in sınırında büyük ovaya girmeyen belli tarlaların belediye meclislerinde bizim partimizin de desteğiyle, oy çokluğuyla değil, oy birliğiyle karar verilmiş bir imar planıyla, tamamen Eskişehirspor’un faydasına olacak şekilde bir imar planı yapılmalı. Benim aileden kalan yerlerim var ben 1 tarlayı bağışlayacağım kaç para olursa olsun bağışlayacağım. Eskişehir’de benden daha büyük iş adamları var onlar da bağışlar. Bin daire Eskişehirspor’a kazandırabilirsek, zaten Eskişehir’in konut sorunu var. Bir Eskişehir’in konut sorununu çözecek, Eskişehir’e de bin daire gelebilmesi için bizim 3 bin dairelik bir konut alanı yaratmamız lazım. Bu konut alanlarının arsalarına da Eskişehirspor bir lira para vermemeli, bağış yöntemiyle olmalı. Bugüne kadar Eskişehir’den para kazanmış ve Eskişehir sayesinde bir yere gelmiş iş adamları bu tarlalarını bağışlayacaklar. Tahminen bunun da 300 dönüm bir arazi olması lazım. Bu 300 dönüm imar sınırında olmalı. Para eden bir yer olması lazım. Bin daireyi 5 milyon TL’den satsa, 5 milyar TL yapar. Burada devletin, belediyenin kasasından bir kuruş çıkmaz. Sadece şehrin ileri gelenlerinin katkısıyla olur. Ben hükümetin bir milletvekili olarak bu projede her türlü riski almaya hazırım. Diğer arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmaları hızlıca yapabiliriz” ifadelerini kullandı.