A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olan ETÜ, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarıyla akademik kariyer yapmak isteyen nitelikli adayları bünyesine katmayı hedefliyor. Peki, hangi kadrolara alım yapılacak? Başvuru için aranan şartlar neler? İşte, Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyesi alımı detayları, başvuru şartları, süreci ve dikkat edilmesi gerekenler… Hangi Kadrolara Alım Yapılacak? Profesör kadroları: Alanında en az beş yıl deneyim sahibi, doçentlik unvanını almış ve bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan akademisyenler için. Doçent kadroları: Doçentlik unvanına sahip, araştırma ve eğitim alanında yetkin adaylar için. Doktor öğretim üyesi kadroları: Doktora derecesine sahip, akademik kariyerine yeni bir başlangıç yapmak isteyen veya mevcut kariyerini ilerletmeyi hedefleyen adaylar için. Başvuru İçin Aranan Şartlar Neler? Başvuru için aranan şartlar neler sorusunun detaylarını öğrenmek isteyenlere, Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyesi alımı için başvuru yapacak adayların, genel ve özel şartları eksiksiz şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Aşağıda, başvuru için gerekli temel şartlar sıralanmıştır: Genel şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya yabancı uyruklu adaylar için gerekli denklik belgelerine sahip olmak. Devlet hizmeti yükümlülüğü bulunmamak. Özel şartlar: Profesör kadroları: Doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl ilgili alanda çalışmış olmak, bilimsel yayınlar ve atıflar sunmak, eğitim-öğretim faaliyetlerini belgelemek. Doçent kadroları: Doçentlik unvanına sahip olmak, ilgili alanda akademik çalışmalar yapmış olmak. Doktor öğretim üyesi kadroları: Doktora derecesine sahip olmak, alanla ilgili yayın ve araştırma deneyimi sunmak. Yabancı ülkelerden alınan diplomalar için YÖK tarafından onaylanmış denklik belgesi sunmak. Adayların birden fazla kadroya başvuru yapmaması; aksi takdirde tüm başvurular geçersiz sayılır. Gerekli belgeler: Başvuru formu ( adresinden temin edilebilir). Özgeçmiş. Nüfus cüzdanı fotokopisi. 2 adet vesikalık fotoğraf. Doçentlik belgesi (profesör ve doçent kadroları için). Bilimsel yayınlar, atıflar ve eğitim-öğretim faaliyetlerini içeren dosya. Yabancı dil sınavı sonuç belgesi (gerekiyorsa). Puan cetveli (ETÜ’nün atama ve yükseltme kriterlerine uygun şekilde hazırlanmalı). Elektronik başvuru dosyası (1 basılı kopya, 5 adet CD veya flash bellek formatında). Son Başvuru Tarihi Ne Zaman? Son başvuru tarihi ne zaman sorusunu merak edenler için, Başvurular, ilan tarihinden itibaren 14 gün içinde, yani 28 Haziran 2025 tarihine kadar yapılmalıdır. Adayların başvuru dosyalarını şahsen veya posta yoluyla Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekiyor. Neden Erzurum Teknik Üniversitesi? Neden Erzurum Teknik Üniversitesi sorusunun yanıtı, Modern kampüsü, güçlü akademik kadrosu ve disiplinler arası araştırma olanaklarıyla dikkat çeken ETÜ, akademisyenlere hem eğitim-öğretim hem de bilimsel çalışma alanında geniş fırsatlar sunuyor. Akademik ve araştırma fırsatları: ETÜ, TÜBİTAK destekli projeler, uluslararası iş birlikleri ve yenilikçi araştırma merkezleriyle akademisyenlere destek sağlıyor. Modern kampüs: Erzurum’un doğal ve tarihi dokusuyla çevrili kampüs, akademisyenlere ve öğrencilere ilham verici bir çalışma ortamı sunuyor. Kariyer gelişimi: Profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarıyla akademik kariyerde yükselme imkânı. Toplumsal katkı: ETÜ, bölgesel ve ulusal kalkınmaya yönelik projelerle akademisyenlerin toplumsal etki yaratmasına olanak tanıyor.