ELLERİYLE BESLEDİKLERİ ATLARI KANLI GÖREN MİNİKLER KABUSU YAŞADI

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Edinilen bilgilere göre Musababa Köyü’nün Kozluk Mahallesi’nde oturan anne F.K. ile E. K., geçmişten beri husumetli oldukları Eşref Çolak’ın çocukları, eşi ve dostu binsin diye beslediği atlarına balta ile saldırdılar. Olay, 25 Haziran 2025 günü meydana geldi. Eşref Çolak’ın 7 ve 8 yaşlarındaki 2 çocuğu Eşref ve Sümeyye Çolak’ın beslediği Nazlı ve Sultan isimli atlar, sabah köyde bulunan çeşmeye su içmeye gitti. Atları dönüşte kapılarının önündeki alana sokan Anne F.K. ve oğlu E.K. ellerine aldıkları balta ile atlara saldırmaya başladı. Atların birçok yerinde derin kesikler oluştu. Saldırı sonrası atlar yeniden Çolak’ın evinin önüne geldi. Atların kan içindeki halini gören Eşref Çolak, çocukları Eşref ve Sümeyye Çolak, gözyaşlarına boğuldu. Elleriyle besledikleri atları kan revan içinde gördüler Minik çocuklar Eşref ve Sümeyye atların yaralı halinden dolayı gözyaşlarına boğulurken, babaları Eşref Çolak ise durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Ardından da iddialara göre atlara saldıran anne ve oğulun evine giden Eşref Çolak’a anne F.K. “Biz yaptık iyi oldu” dedi. Yaşanan olayı Öncü Haber mikrofonuna anlatan atın sahibi Eşref Çolak, “Kapı komşumuz ve oğlu atlar su içmeye gittiği esnada köşeye sıkıştırarak kesmişler. Ben çocuklarım binsin eşim dostum gelsin diye almıştım ama onları öyle görünce perişan olduk. Onları öyle görünce bizde kolluk kuvvetlerine bildirdik. Benim çocuklarım atlarını elleri ile besliyorlar. Çocuklar ağlamaktan harap oldu. Gelen veteriner 5 saatlik bir operasyonla sadece bir bacağını dikebildi. Hayvanlar çok kötü durumdaydı çok da müdahale edemedik. Komşu ile aramızda babalardan kalan husumet var, senelerdir konuşmayız. Bu husumetin ceremesini atlar çekti sıkıştırıp kestiler. Komşunun oğlu olaydan sonra ‘ben yaptım, hadi beni şikâyet et’ tarzında mesajlar attı” dedi. Oğlu Eşref Çolak da, “Atım Sultanı öyle gördüğümden beri uyuyamıyorum. Ağlıya ağlıya perişan oldum” ifadelerini kullanarak yaşadığı travmayı dile getirdi. Kızı Sümeyye Çolak ise, “İlk öyle gördüğümde çok korktum, baya kötüydü. Ameliyat falan olduktan sonra iyi oldu biraz daha” şeklinde konuştu.

Geri