Elazığlı Yazar Tan, Kitaplarını Mardinli Öğrencilerle Buluşturdu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Elazığlı çocuk kitapları yazarı Özge Tan, kaleme aldığı hikâyelerle çocukların hayal dünyasına dokunmaya devam ediyor. Bu kez yolu, Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Yoncalı Köyü’ne düştü. Etkinlik, Yoncalı İlkokulu Müdürü Ruken Aydemir Akkurt’un özverili çalışmalarıyla hayata geçirildi. Özge Tan ve Ruken Aydemir Akkurt’un yolları aslında yıllar önce Elazığ’dan başlamıştı. Her ikisi de Elazığlı, aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi mezunu. Eski birer okul arkadaşı olan iki hemşehri, yıllar sonra bu anlamlı günde çocuklar için bir araya geldi. Köy okulunda düzenlenen imza gününde öğrencilerle bir araya gelen Özge Tan, “Fırtınanın Kalbine Bakmak” adlı kitabını çocuklar için imzaladı; onlarla hikâyenin temaları üzerine sohbet etti, birlikte eğitici ve yaratıcı etkinlikler gerçekleştirdi. Yazar Özge Tan, imza gününün ardından “Bir kitabın sayfalarından bir çocuğun kalbine uzanmak gibisi yok. Bu yolculukta bana eşlik eden sevgili hemşehrim ve dostum Yoncalı İlkokulu Müdürü Ruken hocama yürekten teşekkür ediyorum. Bugünü mümkün kılan kişi oydu. Çocukların gözlerindeki ışıltı her şeye bedeldi” ifadeleri ile duygularını belirtti. Elazığlı iki kadının birlikteliğiyle gerçekleşen bu özel buluşma, sadece bir imza günü değil; aynı zamanda umut, dayanışma ve eğitime adanmışlık dolu bir ilham hikâyesine dönüştü.

Geri