Ekrem İmamoğlu’nun Davası 16 Temmuz’a Ertelendi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
23 Mart’tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davanın ikinci duruşması 16 Haziran’da Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görüldü. İmamoğlu, “tehdit” ve “terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek” suçlamalarıyla hâkim karşısına çıktı. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında bir değişiklik olmadığını belirterek, İmamoğlu’nun 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını, kamu görevinden men edilmesini ve seçme-seçilme hakkının elinden alınmasını talep etti. Gürlek’in avukatı da aynı yönde görüş bildirdi. “Diplomamı İptal Ettiniz, Fotoğrafımı Yasakladınız Ama…” Duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, oğlu Selim İmamoğlu, milletvekilleri ve Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da katıldı. Savunmasında kendisine yönelik suçlamaları siyasi olarak nitelendiren İmamoğlu, “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır diyen zihniyete karşı seçimi kazandım diye buradayım” dedi. “Benim anamın ak sütü gibi helal diplomam iptal ediliyor. Sosyal medyam yasak, fotoğrafım yasak… Ama siz beni bu milletin gönlünden silemezsiniz” diyen İmamoğlu, “Ekrem İmamoğlu yargılanmıyor, cezalandırılıyor” ifadeleriyle duruşmada dikkat çekti. İmamoğlu’nun avukatları savunma için süre istedi. Mahkeme, talebi kabul ederek duruşmayı 16 Temmuz saat 10.00’a erteledi. Kritik Duruşmada Sembol Salon: “Filmin Başı Aynı, Sonu da Aynı Olacak” Davanın ilk duruşması 11 Nisan’da yapılmış, ikinci duruşma için daha önce Çağlayan Adliyesi işaret edilmişti. Ancak süreç içinde davanın Silivri’deki 2 No’lu duruşma salonuna alınması, kamuoyunda “siyasi dava” yorumlarını güçlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, salonu “Ergenekon davalarının mekanı” olarak anımsatarak, “Filmin başı aynı, sonu da aynı olacak” dedi. CHP lideri Özgür Özel ise bu tercihi, “Kumpas davalarının simge salonu” sözleriyle eleştirdi. İmamoğlu Hakkındaki Diğer Davalar ve Kayyumlar İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine dair “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla açılan dava da 11 Temmuz’a ertelendi. Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü geniş kapsamlı soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 24 şirkete kayyum atandığı, 28 şirkete ise denetim kayyumu gönderildiği açıklandı. Söz konusu şirketler arasında İmamoğlu İnşaat, Nuhoğlu İnşaat ve ASOY İnşaat gibi firmalar da yer alıyor.

Geri