A
Admin
Yönetici
Yönetici
İBB'ye yönelik başlatılan 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birçok kişi hakkında tutuklama kararı verilmişti. İmamoğlu'nun tutukluluğu devam ederken İmamoğlu'nun avukatı olan Mehmet Pehlivan'ın da ifadeye çağrıldığı öğrenilmişti. İBB'ye yönelik soruşturma kapsamında daha önce de gözaltına alınarak ifadeye çağrılan Mehmet Pehlivan, adli kontrolle serbest kalmıştı. Bugün yeniden ifadeye çağrılan Pehlivan, 'Suç örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşte detaylar... İMAMOĞLU'NUN AVUKATI TUTUKLANDI Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutukluluğu devam eden eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı olan Mehmet Pehlivan hakkında gözaltı kararı verildiği ve Pehlivan'ın ifadeye çağrıldığı öğrenilmişti. Daha önce de İBB soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan ve adli kontrolle serbest kalan Mehmet Pehlivan, bugün, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Pehlivan'ın 'Suç örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandığı açıklandı. AVUKAT MEHMET PEHLİVAN'DAN İLK AÇIKLAMA Hakkındaki tutuklama kararının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Avukat Mehmet Pehlivan, 'Suç örgütüne üye olmak iftirasıyla tutuklandım. Oysa benim üye olduğum tek örgüt, Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu'dur. Yani bu ülkenin onurlu savunma geleneğidir. Ne bir suç yapısının, ne bir kumpas senaryosunun parçası oldum. Olmam. Bu açık bir yargı kumpasıdır.' ifadelerine yer verdi. Hakkındaki gözaltı kararı sonrası kendisine yapılan çağrının ardından adliyeye gelen Avukat Mehmet Pehlivan, ifadesi sonrası Savcılık tarafından 'Suç örgütüne üye olma' suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. İmamoğlu'nun avukatı olan Mehmet Pehlivan için karar çıktı ve Pehlivan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaynak: Haber Merkezi